Huistra: ‘Iets goed maken tegen FC Twente’

FC Twente – FC Groningen is zo’n wedstrijd waar je als fan van de FC extra-reikhalzend naar uitkijkt. Hoe denken de trainers over dit duel?

Bij FC Groningen is dat natuurlijk Pieter Huistra. Opvallend is dat hij toch iets wil goedmaken na PSV. Een wedstrijd die weliswaar een goed resultaat kende, maar waarin er in de uitvoering (het voetbal zelf dus) genoeg mis ging om een letterlijke sportieve revanche tegen FC Twente te willen van z’n ploeg. Of, zoals Huistra het op de site van FC Groningen zegt: “De manier van spelen van onze kant was niet de standaard zoals wij dat tegen een topclub willen. Wat dat betreft willen we ons toch revancheren. PSV speelde een goede wedstrijd tegen ons en zette snel druk. Dus zullen wijzelf nog beter moeten worden in het positiespel.”

Huistra wil verbeteringen zien als het gaat om de bal vast houden. Voorin, bij spits Matavz, maar ook op het middenveld. Dat was naar mijn idee ook het belangrijkste wat er slecht uit zag tegen PSV. Op rechts mislukten bijna alle acties van ‘probleemgeval’ Enevoldsen. Maar ook op links kende Tadic niet z’n beste wedstrijd. Hij en Stenman leken toch te veel met de handrem er op te spelen. Vanuit die twijfel ontstond veel balverlies.

Met zijkanten die niet goed functioneren blijft de as over, maar daar hadden Hiariej en Sparv hun handen vol aan het tegenhouden van de tegenstander. En kwamen ze dus nauwelijks aan opbouwen toe. Pedersen doolde in die balbezit-malaise wat verloren rond. Ik ben benieuwd of Huistra en de rest van het trainersteam na een week trainen en babbelen de boel zondag beter aan de praat krijgen.

De tegenstander is qua sterkte natuurlijk te vergelijken met PSV. Huistra zelf schat de Eindhovenaren iets hoger in. In die ploeg zit meer variatie. Over FC Twente zegt hij: “In vergelijking met afgelopen seizoen zoeken ze sneller de diepte. Daardoor zijn ze meer onberekenbaar. Ook dit seizoen behoren ze samen met Ajax en PSV zeker weer tot de top-3. Zo benaderen wij ze ook.”

Bij FC Twente is Michel Preud’homme de nieuwe man aan het roer. Hij omschrijft FC Groningen als volgt: “Het is geen toeval dat de ploeg zo hoog staat. Ze kennen een goede seizoensstart en hebben ieder duel een herkenbare manier van spelen. Ze geven niet veel ruimte weg en kunnen er op een bepaalde manier uitkomen via de vleugelverdedigers en opkomende middenvelders. Het is een ploeg die goed kan voetballen.”

Voor zijn ploeg is het zaak om het 4-1 verlies tegen Tottenham Hotspurs goed te verwerken. Hij zal voetballend juist positieve zaken in dat duel hebben gezien (de uitslag is wat geflatteerd) om zondag op verder te borduren.
Huistra zal natuurlijk hopen een wat vermoeide ploeg te treffen. Zoals iedereen die FC Groningen een warm hart toe draagt hoopt dat de Europese inspanningen van FC Twente nog door zullen wegen op zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.