FC Groningen: inspelen en bijsluiten

Pieter-HuistraOp de site van FC Groningen beschouwt trainer Pieter Huistra voor op FC Groningen – NEC.

De trainer verwacht een wedstrijd waarin FC Groningen veel energie nodig zal hebben. Hij omschrijft NEC als een ploeg die weinig ruimte weggeeft en zelf beweeglijke spitsen heeft. Om dat weerstand te bieden zal de FC zelf dus ook veel moeten bewegen: om openingen te creëren, en om verdedigend alle gaten te vullen.

Kijkend naar het spel van de afgelopen weken ziet Huistra vooral verbeteringsmogelijkheden als het gaat om controle en balbezit. Vooral in de omschakeling van verdedigen naar aanvallen kende z’n ploeg veel, vaak ook lange fases waarin dat onderdeel slecht verzorgd was. De tweede helft tegen SC Heerenveen was daar een voorbeeld van. Daarom is er deze week getraind op inspelen en bijsluiten.

Een goede en nauwkeurige inspeelpass op een medespeler die voor de bal staat moet de eerste slordigheden in het Groningse spel eruit halen. Als spelers vervolgens het goede moment kiezen om bij te sluiten dan zijn er voor de speler in balbezit afspeelmogelijkheden. Natuurlijk is ook een goede balcontrole -zeg ik zelf- essentieel. Maar als de uitvoering van de eerste twee onderdelen goed zijn geeft dat zekerheid en zal ook dat derde onderdeel beter verzorgd zijn. Het hangt allemaal met elkaar samen.

We gaan morgen zien of de spelers de trainingsarbeid vertalen naar een goede wedstrijd. Een abc-tje is dat niet.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

8 reacties op “FC Groningen: inspelen en bijsluiten

  1. appie happie

    9 punten in 7 dgn.. dan zijn de play-offs al bijna binnen bereik..zou fantastisch zijn..

      /   Beantwoorden  / 
  2. supporter

    Een heel goed stuk hierboven. Niemand afkraken maar toch de aandachtspunten er uit halen. Ik zou Andersson wel weer willen zien, die een stuk meer dreiging heeft en een goed scorend vermogen. Ik weet wel dat hij dat eerst moet laten zien, maar ik heb daar wel vertrouwen in. De tweede helft tegen Heerenveen vond de twee mannen centraal op het midden niet goed, met Kieftenbelt werd het iets beter maar op de één of andere manier ontwikkelt hij geen snelheid. Motorisch gezien lijkt het wat vreemd. Ik vind Hiariej trouwens de grootste verrassing daar. Een spits er bij, ook is het alleen al om Matavz weer scherp te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. kees

    was dat niet hoe je moet breien? insteken, omhalen, doorhalen, af laten glijden? maar serieus: ben ook al een tijdje op het proibleem wat daniel beschrijft gestuit…eerste helft vorige jaar trouwens ook. Moet gezegd, dat FCG weinig kansen nodig heeft, kan dat niet met cijfers hard maken, maar goed. Soms denk ik wel eens: was er voorin maar een ander type speler, geen mee-voetballende spits , maar gewoion een Huntelaar-type of desnoods een Koevermans-geval, al vind ik die laatste niet sympathiek. Maar een beetje power voorin erbij ( zoals Granqvist doet ) dat is echt een aanvulling op de huidige spelers. Maar waar vind je een betaalbare (zeg onder de 2,5 miljoen) en tevens trefzekere spits… Moet m instens van een top- Italiaanse of Spaanse club komen om de snelheid voorin te benutten…Is een idee voor de winterstop als Huistra alle opties heeft geprobeerd en Holla/ Andersson terug is.
    Overigens: die Huistra mag van geluk spreken dat er zoveel ervaring in het team zit, ondanks de jeugdige selectie: ze laten zich veel minder gek maken, of een off-day van allemaal: komt gelukkig minder voor. Eerst maar eens vlammen tegen NEC: come-on: Tadic, Matavz, Holla: scoren!!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. hallo

    het gaat ja goed
    waarom iemand huren
    en dat matavs niet zo veel gescoord heeft is ook niet zo raar
    we hebben nu 9 wedstrijden gespeelt
    en daar zat de top bij
    ajax psv twente az heerenveen
    dus dat is al meer dan de helft aan sterke tegen standers
    tegenstanders waar je niet zo snel tegen scoort
    het gaat goed met fc
    en hopeleijk winnen we morgen zodat we met de top mee blijven draaien
    ik vind het een beetje nonsense om over huren te praten
    terwijl het goed gaat
    en kwa financien kan je dat geld wat je hebt beter bewaren voor een goeie aankoop die je mischien weer later met winst kan verkopen
    daar heeft fc meer aan dan huren want dat brengt niets op

      /   Beantwoorden  / 
  5. Derk

    hoeveel man gaan er naar NEC-uit??

      /   Beantwoorden  / 
  6. theoreticus

    Ik vind het nog te vroeg om het helemaal met Daniel eens te zijn.
    Andersson was effectiever (1 op 3) maar dat gemiddelde heeft Pedersen nu ook. En hoeveel kansen heeft Matavz al gehad dit seizoen?
    Je bent als spits toch afhankelijk van de ballen die je krijgt.
    Hopelijk schiet hij er straks een in uit een mooie pass van Enevoldsen.
    Dat Granqvist meer heeft gescoord dan Matavz zegt mij eerlijk gezegd niet zoveel. Hij heeft ook meer gescoord dan bijv. Berg en Koevermans en Lens en Ruiz enzovoorts.
    De Fc moet gewoon een nieuwe verdediger kopen en Granqvist in de spits zetten!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mark

    Volgens mij ziet iedereen iets over het hoofd. Hoe kan Matavz ballen er in schieten die hij niet krijgt? Als je de voorzetten bekijkt van gister dan ontbreekt er één ding aan en dat is dat ze amper op de juiste plek terecht komen; bij Matavz. Enevoldsen is niet echt in vorm al scoorde hij wel mooi. Matavz ging nu de ballen ook halen; wat hij dus juist niet moet doen. Aan de linkerkant zijn Stenman en Tadic iets te druk met het opzetten van leuke één tweetjes. Helaas ontbreekt dan vervolgens toch de goede voorzet; die moeten echt harder en strakker. Bovendien had Tadic zeker een keer of vijf met een steekpass Matavz moeten aanspelen. In de tweede helft ging het wel wat beter.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Paco

    Luxeproblemen als het gaat om wie wel en wie niet inderdaad voor Huistra. Maar speelt dat verhaal van Robin Söder nog?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.