FC Groningen met Garcia tegen ADO Den Haag

GarciaFC Groningen is vanavond op één positie gewijzigd tegen ADO Den Haag. Gonzalo Garcia zal vanaf het begin starten.

Een beetje verrassend is dat toch wel. De Uruguayaan moest het dit seizoen doen met een plekje op de bank, of met zo af en toe een invalbeurt. Maar die werden de laatste wedstrijden wel frequenter. Bovendien liet GG steeds een prima indruk achter. Vandaar dat de basisplaats ook weer niet superverrassend is.

Tel daar bij op dat een paar spelers de laatste tijd juist wat minder presteren. Het is nog afwachten wie tegen ADO gepasseerd gaat worden, maar het zal gaan tussen Pedersen en Matavz. Moeilijke keuze! Als Matavz geslachtofferd wordt dan schuift Pedersen door op diens positie, met GG daarachter. GG voor Pedersen is een eenvoudigere wijziging, eentje die wat mij betreft dus het meest voor de hand ligt.

Beide zijn vergelijkbare spelers. Pedersen is wat gevaarlijker voor de goal, GG voetbalt gemakkelijker op de weg daar naar toe. Voor eerstgenoemde moet een eventuele reservebeurt een behoorlijke teleurstelling zijn. Hij heeft voor het eerst dit seizoen een dipje, daarvoor was hij toch een opvallende speler die met z’n spel een uitverkiezing voor het nationale team afdwong. Bovendien dacht ik dat Pieter Huistra wat langer zou vasthouden aan een vaste basis.

Thuis, dichter op de vijandelijke goal, speelt Pedersen dan ook nog eens z’n beste spel. Bij Matavz is het gewoon alles of niks, elke wedstrijd weer. Acties mislukken vaak, hij stopt veel risico in z’n spel. De laatste wedstrijden was het niks, maar is er altijd dreiging en hij creëert ruimte voor anderen. Het is dan ook nog eens zo dat beide spelers van elkaar afhankelijk zijn zodat het lastig is te bepalen wie nou wie slechter of beter maakt.

Aan Huistra de taak om het puzzeltje op te lossen. Maar Gonzalo Garcia krijgt vanavond z’n kans, dat is zeker.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

5 reacties op “FC Groningen met Garcia tegen ADO Den Haag

  1. Paco

    Volgens de wikipedia is het een Uruguayaans-Spaanse speler. Beetje lang, maar je hebt een punt ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Een dubbele nationaliteit? Ja maar dat mag niet of hij moet zijn haar blonderen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Baksteen

    Ik ben er erg voor dat dit eindelijk eens gebeurt! Daarmee suggereer/ zeg ik niet dat het goed zal gaan, maar GG steekt voor zover ik dat kan beoordelen in een goede vorm en heeft de laatste invalbeurten voetballend tot twee keer toe een wedstrijd opengebroken voor de FC. Of hij het als basisspeler ook kan, gaan we niet eens vanavond op zekerheid zien, ik vind zelfs (dus) dat ook al gaat het niet in één keer crecendo, hij nu eens een wedstrijd of 3 de kans moet krijgen. Of Huistra het met mij eens betwijfel ik ten zeerste, maar dit is mijn mening.

    Dan de keuze Pedersen of Matavz, dat is inderdaad een hele lastige! Ik zou verassend genoeg Pedersen dan toch laten staan. Matavz is immers nog in te brengen en als invaller is hij vaak zo getergd als een hongerige leeuw, en ik heb het idee dat hij dan wat meer gefocussed is, statistisch gezien tenminste wel.

    Maar het blijft allemaal speculeren. belangrijkste vind ik dat GG in te passen moet zijn. Als het mislukt, ook prima, alhoewel jammer, maar ik heb het gevoel dat het aan het totaal-spel van FC Groningen gewoon verbeteringen op kan leveren. Risico’s zitten er zeker aan, maar de man kan zoo mooi voetballen! Ik sta echter deze keuze!

    Gr,
    Baksteen

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Jij hebt duidelijk GG nog niet laten vallen ;)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Baksteen

    Nope :) Het lukt me niet .) Maar I pray to whatever power rules this universe dat de knakker het nu ook in de smiezen heeft dat de kantjes er van af lopen geen optie meer is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.