Nordstrand: Ja of nee?

mortennordstrandIk zit nog na te genieten van gisteren. Vooral het gat met de nummers 10 en 11 dat na VVV Venlo ontstaan is op de ranglijst stemt tot tevredenheid. Maar er is ook slecht nieuws. Voetbalcentraal.nl wist vanochtend te melden dat spits Nordstrand weer geblesseerd is.

Een liesblessure, dat is niet de fijnste blessure. Daar kun je zo maar enkele weken mee zitten. En enkele weken duurt het ook totdat het 1 april is, de datum van de deadline voor Nordstrand en FC Groningen. Het is nog wat afwachten hoe serieus het daadwerkelijk is. Maar ach, laten we nu de balans vast opmaken als het gaat om Nordstrand. Veel zal hij -helaas- deze maand waarschijnlijk niet meer aan spelen toekomen.

Een analyse. Voor mij, voor ons, is dat natuurlijk moeilijker dan voor de technische staf. We zien wat wedstrijden, Jans en co. zien de Deen ook elke dag trainen. Hoe dan ook, in die wedstrijden krijg je natuurlijk wel een behoorlijk idee van Nordstrand. Daarin heeft hij niet de indruk gewekt de vaak-scorende spits te zijn die de FC zocht. Veel kansen, weinig goals, een laag gemiddelde. Hij staat wel vaak op de goede plek, maar dan is het ‘m steeds net niet. Te weinig power; van z’n fysiek moet de kleine spits het niet hebben. En te weinig scherpte; daarbij moeten we niet vergeten dat hij steeds terug moest komen van een blessure. Het laatste maakt dat er wat mij betreft nog geen definitieve streep door Nordstrand als scorende spits kan.

Zeker niet als je de stijgende lijn ziet die hij wel degelijk te pakken had recentelijk. Maar dat is vooral een Nordstrand als meevoetballende spits. Hij wint ondanks z’n lengte toch aardig wat duels, is lastig voor tegenstanders en blonk uit in slimme passjes en assists. Slimheid lijkt het meest toepasselijke woord voor Nordstrand. Gisteren kwam hij slim voor de tegenstander en was het zijn kopbal die het doelpunt forceerde. Voor hem pleit dan ook dat de stijgende lijn van Matavz parallel loopt aan het verbeterde spel van de Deen, ook al stijgt die van de Sloveen natuurlijk een stuk spectaculairder.

Door het verhaal Morten Nordstrand sijpelt een ander woord: Blessure. Misschien dat het nog wel de grootste vraagtekens oproept bij het doorhakken van de knoop? Ik ben blij dat ik dat uiteindelijk niet hoef te doen. Maar als ik alles op een rijtje zet mag hij blijven, de 8-voudige international van Denemarken, van het type waar een selectie wel bij gebaat is (wie gelooft er nog in Koç?).

Mot alain nait te veul kost’n…

Het bericht in voetbalcentraal.nl

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

60 reacties op “Nordstrand: Ja of nee?

  1. swansie

    laat hem mAAR VERTREKKEN.
    is niks en word niks
    en op zoek naar wat anders

      /   Beantwoorden  / 
  2. pimhoofd

    Ik zeg nee. Voor 2,6 miljoen moet een speler exceptionele kwaliteiten hebben, het moet een groeibriljantje zijn. Dat is Nordstrand dus duidelijk niet. HIj mist power en scherpte voor de goal en dat is toch wel vrij belangrijk als je het mij vraagt voor een spits. Als Kopenhagen hem zo graag kwijt wil dat het de vraagprijs enorm laat dalen lijkt het mij nog wel een optie.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Tammo80

    Ik geloof nog in Koç. De mensen die Serhat nu al afschrijven zijn precies dezelfden die nu het hardst juichen als Tim Matavz, die ze ook al lang en breed hadden afgeschreven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. angela

      hier hetzelfde

        /   Beantwoorden  / 
    2. Grieze

      Heb Timmeeeh nooit afgeschreven. Net als Henk de Haan was ik van mening dat dit zijn seizoen zou zijn. Serhat idem dito, die komt er wel.

      Over Nordstrand, ben wel van mening dat het een goede speler is. In zijn 178 wedstrijden die hij gespeeld heeft, heeft ie wel 102 keer gescoord. Tja, dan ben je ook geen koekenbakker. Bij Groningen heeft ie weinig laten zien, denk trouwens meer dat het tussen zijn koppie zit dan bij zijn voetbalkwaliteiten. Wel is de vraagprijs op dit moment gewoon te hoog. Hij zal echt meer moeten laten zien om een dergelijk contract hier te verdienen. Maar afschrijven zou ik hem niet, want ook hij zal er wel komen. Kwestie van (zelf)vertrouwen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert

        Ik denk dat hij hier nog moet wennen, dat moeten alle spelers en bij de een gaat dat gewoon sneller dan bij de andere.

          /   Beantwoorden  / 
        1. hallo

          hij en fc hebben gewoon pech
          dat die vaak geblesseerd is geweest

            /   Beantwoorden  / 
    3. herman

      ik vind dat jans een keer met koq inpv lovre moet beginnen

        /   Beantwoorden  / 
      1. P

        Het lijkt mij beter dat we Koc op de bank laten zitten. Hij wil te graag, veel te graag. Het enige wat hij doet, is achter de bal aan hollen.

          /   Beantwoorden  / 
  4. meertn81

    als de prijs flink omlaag kan, prima. mag hem wel als speler. maar niet voor 2,6 miljoen

      /   Beantwoorden  / 
  5. angela

    ik zeg ja.
    maar niet voor 2.6 miljoen en dat zou fcgroningen en zijn club ook wel beseffen..
    ondanks dat hij niet de grootste is vind ik hem echt een goede spits die ook lekker meevoetbbalt samen met matavz. hij heeft nog niet veel gescoord maar dat komt nog wel..

      /   Beantwoorden  / 
  6. jahoor

    Hij is inderdaad weer geblesseerd, evenals Stenman.

    Op fc groningen.nl

    Nordstrand en Stenman hebben liesklachten
    08-03-10 – 16:16 – Categorie: Home featured
    Morten Nordstrand en Fredrik Stenman kampen na het gewonnen duel met VVV-Venlo met liesklachten. De Deen en de Zweed moesten in de tweede helft geblesseerd vervangen worden.

    Voor Stenman is er de hoop dat hij komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda wel weer inzetbaar is. Bij Nordstrand zal het herstel langer duren. Een exacte inschatting van de herstelperiode is echter nog niet te geven.

      /   Beantwoorden  / 
  7. fanfan

    Voor mijn part mag hij vertrekken; te vaak geblesseerd en als hij een kans krijgt om te scoren mist ie. En dat moet niet als hij een ‘goed spits’ zou zijn. Groningen kan het geld beter besteden aan een waardige aanvaller.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Koos

    wel halen, maar wel voor een andere prijs.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Johan van der Gijp-Geneé

    Als hij het nou beter doet, dan wel, nu is het meer Not Dun.
    Dan kunnen ze beter Blind en Lucius kopen ipv huren.
    In mijn optiek is dat een betere keuze.
    Ik zal zeggen : Dream on Morten!
    Misschien moet zn vrouw wel een k*dscheet laten, dat hij dan beter speelt.
    bye the way : het is Koç hoor, Germain Kroket

      /   Beantwoorden  / 
  10. Emiel

    Nordstrand: Ja of nee?

    NEE! Er zijnt 1000 andere betere spitsen die FC Groningen kan halen als ze die überhaupt nodig hebben, ik zou Pedersen gewoon een kans geven, hij deed het goed in de bekerwedstrijden, zoals toen tegen Utrecht.

    Ik zou gewoon een sterke beer halen, type als Ibrahimovic!

      /   Beantwoorden  / 
  11. Martin

    “Voetbalcentraal.nl wist vanochtend te melden dat spits Nordstrand weer geblesseerd is.

    Paco, als je gisteren in het stadion was geweest dan had je toen al kunnen weten dat Nordstrand geblesseerd was geraakt…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Stond in’t verslag, gisteren (onderaan).

        /   Beantwoorden  / 
  12. Jan-Hendrik

    2,6 miljoen hmm.. Beter dat ze Nordstrand weg doen en rustig op zoek gaan naar een andere spits.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Tammo 80

    Overigens viel die Diouf zaterdag in bij ManU tegen Wolves. Kreeg drie behoorlijke kansen die er allen niet ingingen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      hoe was het ook alweer: Papa of Mama Diouf?…gut o gut wat hebben we vorige jaar achter al die geruchten aangejaagd; en in Z-Amerika leek het wel of het een 007- GEHEIME DIENST operatie was – Ramos, Equador, Bolivia, criminele clubs en geld. In dat licht bezien is het een klein wonder dat Daily Blind hier gewoon komt spelen ( en misschien nog een jaar, vgls laatste berichten )

        /   Beantwoorden  / 
  14. grunn

    Nevland gaat vanaf volgend seizoen weer naar Viking Stavanger. denk dat we weer zo’n spits nodig hebben 1 die hard werkt en ook nog scoort.! nevland was het boegbeeld van onze wederopstanding!

      /   Beantwoorden  / 
  15. r

    Nordstrand vind ik geen 2,6 mln waard. Ik vind de prijzen sowieso erg hoog voor spitsen. Als een spits meer als 10 goals maakt in een seizoen vragen ze gelijk miljoenen. Zoals zo’n Dost heeft geluk dat zijn elftal goed draait dan schiet je er regelmatig 1 in.
    Zoals nu Matavz

      /   Beantwoorden  / 
  16. René

    Hij doet goed zijn best, te weinig rendement en dan zou ik Koc inderdaad een kans geven. Matazv kon wel eens door Nordstrand beter renderen. En dan is hij ook nog blessuregevoelig en ja daar heb ik inmiddels de buik vol van.. Dus laat hem het geluk elders beproeven en haal voor dat geld een andere speler. Ik geniet meer van Blind laten ze hem langer vasthouden. Vanaf wedstrijd 1 staat hij er en ik zit nog steeds op Nordstrand te wachten…. nie doen dus.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      blijft een feit dat het met Nordstrand voorin wel veel beweeglijker en gevaarlijker is, voorin… en Nordstrand is efficienter denk ik in zijn bewegen dan die marathonloper Lovre

        /   Beantwoorden  / 
  17. Kees

    nog een paar weken geduld, mensen, dan horen we het wel: kan best dat die vorige club hem voor véél minder van de hand wil doen, en ik moet trouwens zeggen dat FCG op het moment wel veel lichte pikken heeft voorin, moet soms gewoon een stormram naast staan…
    Weet ook niet wat ik moet denken omtrent Koc: in de zomer( voorbereiding seizoen) en ook bij Eindhoven waren ze zo enthousiast over hem, maar de man heeft na Ajax amper nog gespeeld.
    Uitkijken dat we net als bij Kolder teveel “net-niet” spelers krijgen. Ik blijf trouwens die verrassingen Enevoldsen en Blind wel mooie aanjagers vinden met Matavz als kroonprins.

      /   Beantwoorden  / 
  18. Paco

    Is trouwens ook een luxe waarin de FC zit. Komt vaak voor dat spelers gehaald worden op basis van een dvdtje. Dit wordt een weloverwogen beslissing. Maar een puzzel blijft het.

      /   Beantwoorden  / 
  19. P

    Haha, ik ben blond – mag er ook een blonde speler komen? Stenman is geblesseerd! ;)

      /   Beantwoorden  / 
  20. René

    Ik zou Koc niet te snel opgeven. Matazv heeft ook zijn tijd nodig gehad en velen willen Nordstrand die tijd wel geven, waarom dan Koc niet?

      /   Beantwoorden  / 
  21. Daniel

    Hmm ja of nee eens ff kijken…… Aha ik weet het al NEE!!!!!!!!!!!!.

    laat ze maar een talentje uit de jupiler league halen of zo iets ik bedoel je gaat toch niet +- 2 miljoen euro neerleggen voor een speler die de godganse tijd geblesseerd is?.

      /   Beantwoorden  / 
  22. dibi

    ik zeg strikje er om….en retour afzender!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  23. Peter

    wat een niveau…. triest

      /   Beantwoorden  / 
  24. hallo

    geef elkaars msn en ga daar lekker ruzie maken

      /   Beantwoorden  / 
  25. Hans

    Hallo allemaal !! Ik ben weer terug van vakantie!! Lekker in de sneeuw, het is weer een mooi weertje nu. Zin in de volgende wedstrijd!!

      /   Beantwoorden  / 
  26. Hans

    Hallo allemaal !! Ik net een auto ongeluk gezien, wat heftig was dat !! Werd bijna zelf ook geraakt.

      /   Beantwoorden  / 
  27. Carlo

    ik ken dylan toevallig

      /   Beantwoorden  / 
  28. germain

    WTF!!!! jezus vent hoe weet je dat allemaal????????????//////////?????????????????????????

      /   Beantwoorden  / 
  29. germain

    Kijk FC fan begrijpt het.

      /   Beantwoorden  / 
  30. Hans

    Hee jongens !! Waarom al dat rare taalgebruik? Kunnen jullie niet gewoon aardig tegen elkaar doen?

      /   Beantwoorden  / 
  31. Hans

    Hallo !! Ik doe gewoon normaal, als jij dat even ook doet. Je weet niet eens wie ik ben. Als jij zo’n grote mond hebt kom dan nu naar Brabant. !!

      /   Beantwoorden  / 
  32. Hans

    Mensen !! Doe even normaal, waarom moet iedereen discrimineren??
    Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, van binnen zijn we allemaal hetzelfde!! Halloo !!..

      /   Beantwoorden  / 
  33. germain

    ???????????????????????????????????

      /   Beantwoorden  / 
  34. JJ

    PAco…. doe hier wat aan man…. slaat nergens op!

      /   Beantwoorden  / 
  35. hallo

    ja man dit is fc groningen blog
    hou het over voetbal of anders spreek ff ergens af
    op de grote markt ofzo
    kun je gelijk bewijzen dat je een man bent
    of dat je een groot bekkie bent met een klein hartje
    groot praten heeft hier geen zin
    want je ziet toch niet wie hier wat zegt
    zieligge gedoe een beetje ruzie maken hiero
    waar lijkt dat nou op

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      t zal wel voorjaarsmoeheid zijn van die zieke geesten hierboven, maar ik denk dat PACO de delete-knop maar weer eens moet hanteren

        /   Beantwoorden  / 
  36. bart

    volgens mij heeft het er wel ingezeten maar het is er nooit echt uitgekomen (door blessures)
    Hij speelt wel redelijk maar scoort niet… 1 doelpuntje (die andere kon je geen doelpunt noemen) is veel te weinig (hoe belangrijk die ene goal ook was :)
    geen 2,6 miljoen voor betalen. lijkt me duidelijk. dus hij moet helaas weg na dit seizoen, hoewel ik het hem wel had gegund om bij deze prachtige club te spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  37. jeroen2

    2.6 is wel duur voor 1 doelpunt maar het was voor ons een hele belangrijke..hahahah die vergeten we zo maar niet..0-1 in heerenveen..super belangrijk..maar 2.6 milj. nee iets te duur dan..

    maar even over dat stomme gelul hierboven kan iemand dat even weg halen want dat is om je rot te schamen echt belachelijk… paco kun jij dat regelen..

    en rassen dingen horen hier niet thuis ,nergens ,trouwens…dus weg ermee..

      /   Beantwoorden  / 
  38. twente ole

    haha grunn supporters ruzie?
    germain vs carlo

    ze moeten niet met nordstrand door gaan!

      /   Beantwoorden  / 
  39. Marcus

    Paco, wake up.
    Tijd voor een grote schoonmaak in de reacties.
    Groningen heeft trouwens een nieuwe speler.
    Virgil van Dijk.
    Dus ik wacht….

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      hoe weet je dt dan

        /   Beantwoorden  / 
  40. Carney Fan

    wat een taalgebruik

      /   Beantwoorden  / 
  41. Paco

    Kom je net thuis, wil je nog lekker wat bloggen… Kost me minstens een uur om te deleten! Zie wel even of ik er aan toe kom. Hou het hier aub binnen het lijntje, zou fijn zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  42. Rob Roy

    @Paco,
    Wij hebben dit al vaker op deze blog mee gemaakt wat betreft irritante mannekes en gasten met onbeschoft taalgebruik. Een IP ban is in deze de enigste oplossing om voor altijd van dit gespuis af te zijn. Een goede raad is duur….ik weet het, maar het is de enigste weg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Ach, een beetje deleten, houdt je vd straat.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        en anders is er altijd nog die informatieve fim en bijscholing van RTV Noord-SPORT Intratuin…over de techniek van het gras leggen in de Euroborg… combinertje en pickupje beetje over het veld die middenlijn opzuigen…

          /   Beantwoorden  / 
  43. fc g for life

    ik ken een paar van die jongens en ze hebben er spijt van dat ze het via een blog hebben gedaan daar breng je de site in discrediet mee.
    dus die ongein krijg je niet meer anders praat ik wel oog in oog met deze jongens.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Moet een beetje denken aan hoe ik en m’n vriendjes vroeger de familie Piel in Balkbrug belden omdat we dat wel grappig vonden. Daar groei je vanzelf weer overheen. (PS-aub nu niet de fam. P. in B. bellen om te vertellen dat ik dat was…)

        /   Beantwoorden  / 
  44. Arjan Gr

    Ik ga voor Milko Djurovski, Hennie meijer en struikelkamp!! Haha neej, ik zou het niet doen te veel gebleseerd en te weinig gebracht! Ik zeg zoek verder naar een goede sterke spits ( hoeft geen talentje te zijn maar een spits die er direkt staat)
    Overigens wil Dirk Marcellis graag bij een nieuwe club spelen en dat mag ook een trapje lager zijn is geen spits maar wie weet!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Een Noor, een Zweed, een Deen; dan zal het wel een Fin worden, die nieuwe spits. Logisch.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        allemaal knackebrod bij het ontbijt

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.