Buitenland meldt zich voor Sankoh

Sankoh2Voebalzone.nl en voebalcentraal.nl brachten gisteravond nieuws over Gibril Sankoh. Twee buitenlandse clubs zouden contact hebben opgenomen met de verdediger van FC Groningen en z’n zaakwaarnemen Jeroen Hoogewerf.

Welke clubs dat zijn is nog niet duidelijk, maar het gaat om teams uit de Franse competitie League 1 en de Champions League in Engeland (zeg maar de ‘Engelse eerste divisie’) . Sankoh zelf laat nog niets los en heeft geen haast: “…over twee maanden moet alles wel zo’n beetje duidelijk zijn”.

Voebalcentraal.nl opent zelfs met de mededeling dat Sankoh “…hoogstwaarschijnlijk bezig is aan z’n laatste seizoen bij FC Groningen”. Dat lijkt me wat voorbarig als die zelf nog twee maanden wil nadenken. Maar uit een quote van Hoogewerf blijkt wel dat de ambitie en de wil in een buitenlands avontuur groot is: “Gibril gaat niet eeuwig wachten. Hij voelt zich klaar voor het buitenland, maar dan moet hij daar wél perspectief zien.”

Er schijnt daarnaast ook interesse in Nederland zelf te zijn, maar dat is informatie waar ik persoonlijk nooit zoveel mee kan. Er worden achter de schermen zoveel lijntjes door zoveel clubs (en zaakwaarnemers) uitgegooid dat je daar (nog) nauwelijks conclusies aan kunt verbinden.

Duidelijk is wel dat het nog wel eens lang zou kunnen duren voor er witte rook is als het gaat om de voetbaltoekomst van Gibril Sankoh.

9 reacties op “Buitenland meldt zich voor Sankoh

  1. Beloji

    Persoonlijk zou de Franse competitie mij niet trekken. Dan zou ik nog eerder kiezen voor de Championship van Engeland, maar of dat een sportieve verbetering is betwijfel ik. Denk dat hij kiest voor het beste financiële plaatje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. FCG fan

    Als Sankoh vertrekt, kunnen we Kah van Roda dan niet halen? Ik weet dat lang niet iedereen het met me eens is! Maar ik vind het persoonlijk een goede stand-in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Haha! Kah? Grappig dat je dat zegt, das precies zo’n speler als Sankoh… paar keer in een wedstrijd is hij aan het dromen ;) . Aan de andere kant, Kah is niet slecht ofzo… Sankoh ook niet, maar hun karakter qua voetballen is hetzelfde.

        /   Beantwoorden  / 
      1. FCG fan

        Sankoh wordt steeds zekerder, misschien kan dat met Kah weer gebeuren, en hebben we weer een goede verdediger d’r bij?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Murdock

          Toch zie ik Sankoh (buiten z’n goede spel om) altijd nog een (cruciale) fout maken.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Kees

            op 1 april verloor Sankoh zijn bril….

              /  
          2. fcg fan

            Natuurlijk maakt ook Sankoh fouten, maar dat doet iedereen , ook Granqvist.

              /  
  3. jeroen

    als ze dingsdag maar niet halen….. Wat een drama die vent…… Ik zeg het salaris van sankoh direct naar granqvist als bonus en dan 5 jaar vastleggen……

      /   Beantwoorden  / 
    1. Mark

      Dat zijn de betere ideeën!!! alles om granqvist te behouden:D De beste man van Groningen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.