Transferspanning bij FC Groningen loopt op

De spanning loopt op in de competitie. Volgend weekend is het D-day: gaat FC Groningen tegen Sparta de play-offs veilig stellen, of gaat alles uiteindelijk toch nog mis? Maar er is meer spanning: welke spelers gaan ons uiteindelijk verlaten?

Ook dat zal in de komende weken duidelijk gaan worden. In de wedstrijd tegen Sparta nemen ‘de zekerheidjes’, samen met de coaches Jans en Libregts, al afscheid van de fans. Maar er zijn nog maar weinig zekerheidjes! Een paar jeugdspelers, Lovre (die nog geen nieuwe club heeft), en spits Nordstrand: daarvan is op dit moment duidelijk dat ze ons gaan verlaten. Maar verder?

Wat gaat Sankoh bijvoorbeeld doen? Hij mag blijven, graag zelfs, maar lonkt toch wel naar het buitenland. De verdediger is op een leeftijd gekomen waarbij je een leuke sportieve en/of financiële klapper niet snel afslaat. In het geruchtencircuit is de man uit Sierra Leone al zo ongeveer vertrokken, heb ik gemerkt.

En wat te zeggen van Granqvist, waarvan je gewoon weet dat er belangstelling voor is. Daarvoor speelt de verdediger zichzelf wekelijks teveel in de kijker. Jong talent is bovendien altijd interessant voor clubs met begrotingen waarover de FC niet eens mag nadenken.

En gisteren was er nieuws over Sepp de Roover. Ook zijn toekomst in Euroborg blijkt minder zeker dan het lijkt. Als Blind dan ook nog, zoals de verwachting is, terug gaat naar Ajax, dan kan het maar zo zijn dat een complete achterhoede vertrekt.

Maar zover is het natuurlijk nog lang niet. Maar de spanning loopt dus ook op transfergebied op. En dan hebben we het nog niet eens gehad over onze goalgetter voorin, Tim Matavz. We hopen natuurlijk dat die er nog een paar inprikt de komende weken. Maar dat voordeel hep ‘t nadeel dat er dan steeds meer clubs zullen informeren naar de prijs van de jonge Sloveen. Dan lijkt een scenario mogelijk zoals zich dat een jaar geleden met Marcus Berg voltrok; die schoot de laatste twijfel bij HSV weg met een zooi goals op een jeugd-WK (of was het een EK?).

Kortom, er is nog weinig actie bij de draaideur, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Alle overige geruchten zie ik hieronder graag tegemoet.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

14 reacties op “Transferspanning bij FC Groningen loopt op

  1. Sammy

    Nog even over de verdediging, volgens mij heeft Fc Groningen ook niet de intentie om door te gaan met Svejdik (althans zo iets heb ik nog niet gehoord). Als die ook vertrekt blijft er niks over en Hiariej moet je echt niet willen op stellen, veelste licht. Dan zou ik er toch over nadenken om het contract van Lucius te verlengen (daar heb ik namelijk ook nog niks over gehoord). Vind Theo namelijk een erg sympathieke gozer met veel ervaring, kunnen we wel gebruiken als we volgend jaar een compleet nieuwe achterhoede hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  2. geronimo

    Sorry maar denk niet dat je met Lucius verder moet willen, tegen Feyenoord maakte ie ook al een beste flater en dan kun je zien dat ie veel telang dr uit is geweest(en nog) en dat leeftijd een rol gaat spelen bij hem.. zou het gaan zoeken in de leeftijd 23/26 jaar als club zijnde..

      /   Beantwoorden  / 
    1. robert

      Hee! Lucius is een geweldige voetballer alleen een beetje uit vorm, hij heeft ontzettend veel ervaring en in de wedstrijden die hij heeft gespeeld heeft hij nauwelijks fouten gemaakt! 1 keer tegen Feyenoord. maar hee wie maakt er nou geen fouten?

        /   Beantwoorden  / 
      1. Sammy

        Ik ben het met je eens Robert. Iedereen maakt zo zijn foutjes, bij de Fc zie je er genoeg voorbij komen zo nu en dan. Lucius is tenminste iemand die de boel op scherp zet, dat hebben ze af en toe echt nodig. Vooral als er volgend seizoen 3/4 nieuwe verdedigers zijn (blijft speculeren natuurlijk).

          /   Beantwoorden  / 
        1. geronimo

          Jongen als Blind zet op zijn manier van spelen ook de boel op scherp en is stuk jonger ook nog es, dus zou ik eerder naar dat soort spelers gaan zoeken kwa leeftijd , kun je ook nog es winst opmaken terzijne tijd en voor lucius krijg je helemaal niets meer..

            /   Beantwoorden  / 
  3. kees

    @Paco: wat ook opvalt is dat FC Groningen naar buiten toe doet alsof alles voor de bakker is / blijft…dus zolang geen spelers vertrekken hoeft er niet aangekocht te worden? Hier hoop ik toch uitsluitsel, een keer !, van Huistra…Ook hij zal na de play offs/ en zelfs eventueel voorrondes Europees voetbal, als het helemaal meezit (!), toch een keer met een visie naar buiten toe moeten komen. En dan gaat die China reis er nog af, dus de voorbereiding is als kort….O. O, Groningen schat jezelf niet rijker dan je bent, met die spelers op het veld: een enkel vertrek, OK,maar een hele achterhoede weg, en een langzaam herstel van de zwaar geblesseerden (o.a.Andersson)…En als ook er voorin wat wegvalt ( v d Laak, Matavz, Lovre ), en als Garcia, Zonneveld en Lucius niet meer zijn gewenst ) wat wordt dan de kracht van het “nieuwe FCG” ? Behalve de keepers, Femi, Pedersen , Enevoldesen en Bacuna moet er dan een heel nieuw team ingespeeld raken, dus zal dan tot vér in het verloop van de eerste competitie-helft pas op sterkte kunnen komen, en t.o.v. de concurrentie achterop gaan raken Maar we zullen zien waar Huistra mee komt. De geruchtenstroom komt binnenkort wel op gang. ik vrees wel een volksverhuizing-uittocht, en nog een stiekeme transfer van een speler naar Heerenveen….helaas

      /   Beantwoorden  / 
  4. Maluku FcG

    Als ik het goed heb begrepen van Sankoh zijn vriendin wil ze in Nederland blijven. Hij kan daar ergens in die sandbak bij die oliesjeiken voor veel pegels voetballen, maar dat houd zij tegen. Hoop dat ze hem kan overhalen om te blijven.

      /   Beantwoorden  / 
  5. bo

    man man man, wat een stress jaweer om niks!!! Kijk eens naar alle voetballers in de eredivisie die transfervrij wordt komende zomer…. laat staan europees en wereldwijd!!!! Er is komende tijd een hele grote vijver waar je uit kunt vissen. Voor lovre 10 anderen. Sepp idem dito, en sanko mag blijven of weggaan is om het even. allemaal broodvoetballers die je bij elke middenmoter tegenkomt. Alje schut of gibril sanko…….. v/d laak of feher……Maak allemaal niks uit. Alles komt goed met het inbreng van H Nijland!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. edraket

    OLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,GRONINGEN DE KAMPIOENEN VAN GRONINGEN HAHAHTRALALA

      /   Beantwoorden  / 
  7. Kees

    @Paco: Onderschat de volgende situatie niet als de transferwindow nadert: SAcouts van all-over-the-world komen elkaar tegen, maar in Nederland speelt men ( – nog wel, want van Gaal brengt daar met Bayrn nu verandering in ) een anders soort voetbal dan in Duitsland, Engeland etc. Dus bepaalde type spelers met vooral tactisch inzicht en speldicipline worden vooral naar hier gehaald. Dan kan je de koekoek, dat voor betaalbare, jonge of transfervrije spelers en spitsen steeds weer dezelfde clubs aankloppen: Twente, Heerenveen, Utrecht, Feyenoord …en ook FC Groningen ( naast PSV en Ajax maar die bepalen zelf hun dure keuzes ) Dus wat Ron Jans met zijn “naar Heerenveen moet kunnen-houding” bewerktstelligt is dat hij het scoutingbeleid van FC Groningen kan aftroeven met zijn nieuwe werkgever! Daar gaan we vast wat voorbeelden van zien; En jammerlijk is er geen code die hem aan iets bindt. De betaling van zijn riante trainerssalaris maakt de man in de voetbalhandel tot “hoer”, FCGroningen heeft dan het nakijken. Dus kappen met die man, en scouting en Nijland: wees op je hoede voor wat er komen gaat van Heerenveen en Groningen vissen in dezelfde vijver!!!
    Er is een troost: voetbal is geen wiskundig 1+1 = 2. En daarbij zijn Friezen zo onvoorstelbaar koppig volk dat kunt wachten op missers ( bij SCHeerenveen ).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Langzaam komt toch het besef bij de (voormalige) voorstanders van deze “top trainer” ,dat het een slechte zaak is dat dit figuur naar Akkrum-zuid gaat. Iets dat ik nu al enige tijd roep. Met zijn kennis binnen club FC Groningen van een groot aantal zaken kan het wel eens zo zijn dat dit in het nadeel werkt van de FCG op het gebied van het aantrekken van spelers c.q het meenemen van spelers. Ik zou dan ook graag zeggen: Nijland/Veldmate pas op Uw zaak, want voor je het weet zijn er bij een aantal spelers de kop gek gemaakt en zijn we ze kwijt aan die koeiestrontclub.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        dat lucht tenminste op…’t maar weer eens gezegd!

          /   Beantwoorden  / 
    2. Kees

      @ PACO: en wat denkt U ervan?, i pl van naar achteren kijken ?!( Nevland, Berg )

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kees

        Er valt net de V.I. in de bus: heel goed artikel over Ron Jans: staat precies en kritisch waaróm (o.a.Drent)sommigen hem, nu niet meer begrijpen met zijn overgang naar Heerenveen. Ook, dat het wel eens gedonder heeft gegeven tussen Nijland en Jans, dat siert beiden. Concluderend ( ook voor Rob Roy ) mag je toch wel wat respect hebben dat de man het tot nu toe voor elkaar heeft gekregen bij Groningen. En dat hij nu ook voor zichzelf gekozen heeft ( compleet met een zaakwaarnemer ) da’s duidelijk. Jans exit!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.