Open Dag FC Groningen 2: Luciano tekent bij

010820101036Vanmiddag werd officieel bekend gemaakt dat FC Groningen-doelman Luciano voor vier jaar bijgetekend heeft.

Oud nieuws in feite voor de lezers van deze blog. Half mei wees lezer Jasper ons er al op dat de keeper het nieuws zelf op z’n Facebook bekend gemaakt had. Omdat er maar steeds geen bevestiging kwam begon ik te twijfelen aan de juistheid, maar die twijfel kan nu definitief de kast in. Wel een beetje vreemd dat het zo lang heeft geduurd, maar hulde dus voor Jasper dat hij er zo snel bij was!

Iedereen blij, denk ik. FC Groningen laat op de site weten zeer in de nopjes te zijn met de verlenging. Het had al eerder de optie in het contract gelicht waardoor de keeper tot 2012 verbonden werd aan de club. Luciano had aangegeven nog verder te willen praten; daar zijn dus uiteindelijk nog twee seizoenen bijgekomen. Hans Nijland: “Luciano is een keeper die past bij FC Groningen. Hij heeft een spectaculaire stijl van keepen en is als persoon heel open en toegankelijk. Luciano is niet voor niets zeer populair bij de supporters van FC Groningen.”

De foto zegt wat dat betreft genoeg. Luciano stond vanmiddag minstens een half uur in een poel van fans. Hij zegt over de verlenging: “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin. Ik ben blij met de mensen bij de club en de supporters zijn heel goed voor me. Ik heb me op dit moment niets anders of beters te wensen. Ik zou het helemaal niet erg vinden om mijn carrière bij deze mooie club te kunnen afsluiten. FC Groningen is goed voor mij en ik voel me hier thuis en op mijn plek.”

De verlenging met vier jaar betekent dat de kans groot is dat Luciano bij FC Groningen z’n carrière afsluit. In 2014 is hij 34 jaar oud.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.