Transferperiode bijna voorbij, geen nieuws FC Groningen

Met nog een dag of zes te gaan voordat de transferperiode afloopt nemen de berichten over vertrekkende en komende spelers toe. Bij FC Groningen blijft het vooralsnog rustig.

Stil zelfs, zou je kunnen zeggen. Goed, de naam van Daley Blind begint weer te vallen. Logisch. Natuurlijk zit FC Groningen “op het vinkentouw”, zoals De Gezinsbode deze week schreef (zonder enige informatie overigens waar het ‘nieuws’ vandaan komt). Maar FC Groningen wacht in feite al sinds het vertrek van Blind op het nieuws van z’n werkgever Ajax dat een nieuwe verhuurperiode groen licht krijgt. Maar daar hangt inmiddels een fiks prijskaartje aan.

Het opnieuw lenen van Blind gaat de FC zo’n vier ton kosten. Dat is te veel. Zelfs al zou die prijs wat zakken, dan blijft het volgens mij een te hoge prijs. Bovendien zullen er meer clubs geïnteresseerd zijn na het prima halfjaar dat Blind hier speelde. Dat FC Groningen al menigmaal heeft aangegeven uitgeshopt te zijn voeg ik hier ook nog maar weer eens toe. Alleen speciale aanbiedingen zijn interessant.

Goed, Ajax wil in deze laatste week nog snel een kleine schoonmaak houden, dus als Blind ook dit jaar geen echte kans krijgt in Amsterdam kunnen we nieuws verwachten. Maar de kans is klein dat dat voor ons goed nieuws is.

Verder valt er zo her en der een naam, ergens. Ook logisch, want er wordt altijd gescout. Al was het alleen maar ‘voor het geval dat…’. De naam die we nog het meest verwachten horen we echter niet. Het is stil rond Andreas Granqvist, zeker nadat duidelijk werd dat Celtic Majstorovic heeft aangetrokken. Geen nieuws is in dit geval goed nieuws natuurlijk.

De ervaring leert dat bij het echte sluiten van de transferwindow ineens nog heel veel kan gebeuren. En het lijkt me ook sterk als daar niet ook nog een deal bij zit waar FC Groningen bij betrokken is. Iets met spelers die buiten de boot vallen bij Huistra, of zo. Maar verder denk ik dat de huidige stilte in dit geval geen stilte voor een Groningse transferstorm is.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

25 reacties op “Transferperiode bijna voorbij, geen nieuws FC Groningen

  1. FCG fan

    Ik vind alleen dat er nog een rechtsback en een grote sterke spits moet komen, voorderest is het goed zo en kan Hiariej nog verhuurd worden

      /   Beantwoorden  / 
  2. FCG fan

    Ohja, en Gonzalo verkocht natuurlijk! Maar die kans is zeer klein denk ik.

      /   Beantwoorden  / 
  3. rene1

    Daley Blind, Gil Swerts, of een goede back uit de Jupiler Leaque,
    niet met Kieftenbeld door, dat wil niet op die positie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Gil Swerts??????? Goede back uit de jupiler leaque??????? Blind, oké. Ik zie hem alleen niet weer bij Groningen gaan ballen. Ik zie Kieftenbelt per wedstrijd beter worden, na drie wedstrijden ga ik niet roepen dat hij het op die positie niet kan.

        /   Beantwoorden  / 
      1. rene1

        Wel dat zullen we zien, het zal vrijdag toch niet zo zijn dat Willem 2 er over heen loopt.

          /   Beantwoorden  / 
  4. MartinWinschoten

    Er moet echt een rechtsback komen! Kieftenbeld is dat niet, met alle respect!!! Kan die jongen ook niks aan doen natuurlijk. Voor de rest zit het team goed inelkaar. Nog een aantal weken op elkaar inspelen en we hebben een team dat zeker bij de eerste 8 kan eindigen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. jahoor

    Die Cleo waar een tijdje sprake van is, heeft gisteren weer twee keer gescoord, vorige week ook al gescoord. Die vraagprijs zou nu helemaal wel te hoog zijn.

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      spitsen daar heeft Groningen nu kennelijk geen oor naar…ze willen spelen ( zo zei Huistra ) met aanvallend middenveld en vandaar de defensie van de tegenstander “lekprikken”…verder zijn spitsen grillig ( soms wel-smoms niet ) en duur… zolang er druk op de ketel blijft in het spel van FCG dan kan het m.i. wel zonder specifieke spitsen, maar de tijd zal het leren: komt FC tegen een serie nederlagen aan (Jans sprak van zo’n serie, vorige jaar als er 4 of 5 x niet werd gewonnen) dan zal de TS in december nog wel versterking regelen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paco

        @jahoor @Kees Klopt, spitsen komen er niet. Daarom is de Leeuw ook geen optie.

          /   Beantwoorden  / 
  6. GJdV

    Denni Avdic??

      /   Beantwoorden  / 
  7. Noordeling

    Is Svejdik nog vrij? Ik denk dat Blind(400.000 voor het huren) veel te duur wordt.Bovendien is hij opbouwend goed maar verdedigend duidelijk minder. Alleen spelers binnen halen met evt. optie tot koop. Menting, Lachman en Kunst zou je beter ervaring kunnen laten opdoen bij Bvo Veendam.

      /   Beantwoorden  / 
  8. fcg fan

    Ik snap nog steeds niet waarom Svejdik weg is gedaan!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Noordeling

    Svejdik heeft nog geen nieuwe club…………halen dus.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Nolio

    Svejdik halen ben ik ook voor. Goeie verdediger. Lekker sober.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Viveras

    Ik las op voetbalprimeur dat de transfervrij Swert in belangstelling staat van 1 club. Zou dat misschien fc groningen kunnen zijn ?

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      5 dagen dan weten we het zeker :)

        /   Beantwoorden  / 
  12. Segia

    Svejdik mag van mij ook wel terug, hoewel de voorkeur in eerste instantie naar Daley Blind gaat. Denk ook wel dat Ajax die huurprijs nog wel flink omlaag gaat gooien op het laatste moment, en aangezien zijn voorkeur naar Groningen uit gaat zie ik daar nog wel een kans in.

      /   Beantwoorden  / 
  13. theoreticus

    hmmm, Daley Blind = 400000 Euro, dan speelt hij van september t/m mei bij de FC = 9 maanden, dus ca.45.000 Euro per maand.
    Ik weet niet hoeveel hiervan voor Daley zelf is maar als ik de BV Veendam was zou ik hem benaderen als sponsor…

      /   Beantwoorden  / 
  14. appie happie

    we kunnen dadelijk blind huren voor 150.000 euro..let maar op..hij komt wel deze kant op. en we kunnen hem goed gebruiken..niets tenadele van kieftenbelt die kan volgend seizoen aan de bak..

      /   Beantwoorden  / 
  15. Erik

    Ik denk niet dat Blind komt. Wel zou Blind goed tot recht komen bij Groningen, veel beter dan een andere club, maar ik denk toch dat FC Grunnen gaat voor een transfervrije speler, zoals Swets. FC Groningen kan namelijk niet weer 1,5 miljoen opvangen volgend jaar. Dus dan kan je elke stuiver wel omdraaien.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hans

      Swerts gaat richting België (Lierse) volgens mij…

        /   Beantwoorden  / 
  16. hans

    Tsja… zo gaat het ieder jaar de laatste dagen van de transfermarkt welles/nietes…
    Ik zou zeggen, halen die Swerts, is een leuke voetballer.

      /   Beantwoorden  / 
  17. jeroen

    Vind die Swert een dikke waailap!
    Maar is wel een betere back dan wat we nu hebben. Zal alleen teveel willen verdienen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. hans

      Tuurlijk wil hij veel verdienen, maar het is maar de vraag of er nog een club komt die dat wil betalen.
      Dus zal hij wel water bij de wijn moeten doen zodat hij toch nog aan voetballen toekomt.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.