RTV Noord: “Granqvist blijft bij FC Groningen”

Granqvist2Ze zitten er letterlijk en figuurlijk bovenop, dus als RTV Noord stellig meldt dat Andreas Granqvist bij FC Groningen blijft, dan zal dat ook wel zo zijn.

Mooi zou het zijn, daar zal iedere FC-fan het wel over eens zijn. Maar toch, het duurt nog een paar dagen tot de transferwindow daadwerkelijk sluit. De ervaring leert dat daarin nog gekke dingen kunnen gebeuren. Er zijn wel vaker toch spelers op het nippertje vertrokken.

Het is een kort bericht, dat inmiddels door verschillende media overgenomen is. De inhoud was in feite al bekend; er is geen concrete belangstelling van clubs voor de lange Zweedse verdediger. Ook Hans Nijland had dit op de Open Dag al aangegeven. Het is natuurlijk wel nieuws als dit enkele weken later nog steeds niet zo is. Maar de stelligheid van de titel verbaast me dus enigszins.

Een bronvermelding staat er niet bij. Ook Granqvist zelf wordt niet geciteerd. Waarschijnlijk komt de informatie uit de FC-wandelgangen. Het wordt natuurlijk erg lastig om in een paar dagen nog een transfer vanaf ‘nul’, met een eventuele nieuwe geïnteresseerde club, voor elkaar te boksen. Dus in dat opzicht zou je de conclusie kunnen trekken dat dat ook niet meer gaat gebeuren.

Misschien ben ik te voorzichtig, maar ik hou het er hier op dat de kans dat Andreas Granqvist bij FC Groningen blijft groter en groter wordt. Ik ga toch nog even een paar daagjes afwachten…

Update: lezer Jeroen (thx!) wist hieronder te melden dat Granqvist gisteren zelf op de radio bekend maakte dat hij bij FC Groningen blijft. Daarmee is denk ik ook aan de laatste onzekerheid een eind gekomen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

8 reacties op “RTV Noord: “Granqvist blijft bij FC Groningen”

  1. MartinWinschoten

    Ik ga er nu ook wel van uit dat hij bij ons blijft. Laten we het hopen tenminste, anders hebben we weer problemen. We kunnen nooit op ‘zo’n korte termijn een goeie centrumverdediger halen. En als Granqvist ook maar een klein beetje clubliefde heeft, dan zou hij dat de club en de supporters ook niet aan doen! Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt!

      /   Beantwoorden  / 
    1. theoreticus

      Anno 2010 clubliefde veronderstellen…Als jij een betere baan kunt krijgen blijf je dan ook bij je oude baas? Het woord liefde uit clubliefde gaat over belangeloos, zonder tegenprestatie van iemand houden. Granqvist is gewoon een betaalde werknemer van de FC en hij is goed voor ons, dus niet chanteren met valse taal als clubliefde.

        /   Beantwoorden  / 
      1. meertn81

        Luciano is de enige in de selectie met échte clubliefde

          /   Beantwoorden  / 
        1. jeroen

          Geloof je het zelf?
          Als hij bij Ajax het dubbele kan verdienen gaat hij echt wel hoor. Dachten ze bij gba ook dat hij clubliefde had…

            /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Granqvist gaf gister in een interview op de radio aan dat hij dit seizoen blijft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hans

    Denk dat hij bedoelt tot de winterstop…dan zal hij vast weer in het geruchtencircuit worden genoemd als de transfermarkt weer open gaat.
    En als morgen een club alsnog biedt is hij vast nog vertrokken…spepers en hun beloftes gaat niet (meer) samen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Andre

    groot nieuws:

    er zijn varkens gestolen uit de stal van Directeur Nijland

    wie ze vind krijgt een contract op amateurbasis.

      /   Beantwoorden  / 
    1. jeroen

      Zwemmen nu in twente rond zeker?

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.