A1 FC Groningen/Cambuur verliest, Jong FC Groningen afgelast

De A1 van FC Groningen/Cambuur staat weer met beide benen op de grond. Tegen Ajax A1 verloren de talenten zaterdag thuis met liefst 1-6.

Op papier een keiharde nederlaag, maar in de praktijk bleek het enigszins mee te vallen. Lang ging de ploeg van trainer Raveneau mee met de Amsterdammers en was het een echte wedstrijd. Henk Bos maakte tien minuten voor rust gelijk, nadat Ajax al vroeg op voorsprong was gekomen. Niet lang daarna raakte Yoell van Nieff zelfs de lat voor de Groningers.

Meteen na rust kwam het breekpunt in de wedstrijd. De FC scoorde niet na een goede actie van Paulo Fransisco, Ajax deed dat wel in de tegenaanval. Nog even hield de ploeg stand, maar toen een minuut of 20 voor het einde de 1-3 viel, stortte ook de A1 in elkaar. Er kwamen nog drie tegengoals overheen voor de 1-6 einduitslag.

Dat is, besef ik me nu, ook op papier nog steeds wel een keiharde nederlaag. Maar niet eentje waar heel lang bij stilgestaan hoeft te worden. De A1 is door dit resultaat wel van de koppositie gestoten door de Amsterdammers.

Meer over het jeugdvoetbal vind je hier.

Overigens gaat de wedstrijd Jong FC Groningen – Jong Feyenoord/Excelsior vanavond niet door. De velden op Corpus den Hoorn zijn door het k-weer onbespeelbaar geworden. De nieuwe datum is echter woensdag (29 september) al. Als het dan wel doorgaat is de aftrap om 18.30 uur (toegang: gratis).

2 reacties op “A1 FC Groningen/Cambuur verliest, Jong FC Groningen afgelast

1. jaap

Helaas gaf in de tweede helft het kwaliteits verschil toch de doorslag.Bal circulatie lag bij de amsterdammers constant hoog wat ons helaas te veel werd.

/   Beantwoorden  /
    1. Paco

Thx @Jaap voor de extra info. Zie ik graag bij wedstrijden waar ik niet bij was (hint) ;)