Blind in Elf

daleyblindIn de rubriek “25 Vragen” van het voetbalblad Elf is het deze week de beurt aan Daley Blind om ze te beantwoorden.

Zitten er opmerkelijke antwoorden en quotes bij? Hmm, volgens mij valt dat wel mee. Ook nu weer droomt Daley van het eerste van Ajax en legt hij uit hoe het de relatie met pa Danny Blind is. En hoe dat extra druk met zich mee brengt bij Ajax1. Bijvoorbeeld omdat de fans daar wat achter zoeken. Blind: “Er zijn mensen die roepen dat ik daar alleen maar speel omdat mijn vader er heeft gewerkt. Dat houd je toch.”

Inmiddels heeft hij bij FC Groningen bewezen het hoogste niveau wel degelijk aan te kunnen. De verhuizing is goed bevallen. Over het FC-publiek, dat ‘van nature’ wantrouwend staat tegenover spelers uit Amsterdam, zegt hij: “Ja, het was mij bekend dat Ajax hier niet zo geweldig ligt. Maar ik ben heel goed opgevangen door de supporters. Bij mijn eerste wedstrijd (…) tegen FC Twente gingen ze meteen achter mij staan. Dat gaf me een heel goed gevoel. Ze accepteerden me direct.”

“Ik heb geen echte kans gekregen”, zegt Blind ook nog ergens in het artikel. Bij Ajax, welteverstaan. De vraag is nog steeds of hij die volgend seizoen krijgt? Dat hij terug gaat lijkt toch wel zeer waarschijnlijk. Maar het is nog altijd mogelijk dat de man, die hier wekelijks man of the match is, er een langer verblijf in Groningen aan vast plakt.


Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.