Kort nieuws FC Groningen

Het is weer tijd voor wat korte berichten over FC Groningen.

Goed nieuws: vandaag verscheen Petter Andersson weer op het trainingsveld! De Zweed werkte een lichte training af met wat loopwerk, maar ook het balletje bleef niet stil liggen. Het ziet er naar uit dat de kneuzing aan de meniscus inderdaad geen al te lange pauze voor Andersson hoeft te betekenen.

Ook Koen van de Laak ‘klonk’ al weer positief en monter in een van z’n schaarse tweets op Twitter: “Knietje gaat weer langzaam de goede kant op. Gisteren uurtje gefietst en oefeningen gedaan. Voelt steeds beter. Eindelijk!” En wat verder op z’n timeline sprak @kvandelaak de hoop uit binnen 5 maanden weer fit te zijn. Dat duurt maar, snel en ruim gerekend, 20 tweets!

En plots duikt daar ineens de naam van Ondrej Svejdik op! De ex-speler van FC Groningen gaat spelen voor Sparta Praag. Geen verkeerde club, ze staan op dit moment 2de in de Tsjechische competitie. Svejdik raakte in oktober 2009 zwaar geblesseerd (gescheurde kruisbanden) toen hij nog in het groen-wit speelde. Daarna duurde het lang voordat hij weer helemaal fit was. Nu is het zover. Mooi voor hem.

In de nieuwe papieren Voetbal International staat weer veel over FC Groningen. Er is een analyse van de noordelijke derby, met speciale aandacht voor het neusje voor winstgevende spitsen van de FC. En er worden 10 vragen gesteld aan trainer Pieter Huistra. Ook daarbij komt spits Tim Matavz aan bod. Huistra noemt direct het feit dat z’n topscorer ook op persoonlijk vlak gegroeid is een belangrijk gegeven voor het huidige goede presteren. Daarover ga ik binnenkort nog een speciale blog schrijven, waarbij en passant ook Bas Dost de revue passeert.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

12 reacties op “Kort nieuws FC Groningen

 1. kees

  je bent er maar druk mee! D:

    /   Beantwoorden  / 
 2. Emiel

  Goed bezig Paco ;)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Milko Djurovski

  Goed bezig Paco!

  Ook goed bezig: Excelsior en Ado Den Haag!

  Ik ben zelden voor FC Utrecht en vind Twente heel sympathiek and all..maar morgen juich ik voor de Galgenwaard bewoners. Als Twente morgen klop krijgt en Groningen regulier wint van Willem II staat het bovenin ineens heel compact op elkaar. 47,46,44,43.

  Maar goed. Twente zal wel het betere er uit halen. Toch mooi van Ado. Lachen.

  Groet, Milko

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   je hebt gelijk: een superspannende competitie..en als je voorzichtig bent: potentiele concurrenten voor de play offs/europees voetbal hebben punten laten liggen: ADO, AZ, Heerenveen! Ben je wat optimistische ofver Groningse kansen, dan zij het volgende gezegd: Het is nu voor de derde keer dit seizoen dat FC Groningen -middels een thuiszege op Willem II- zich ineens bovenin kan nestelen-zie jouw overzicht. DRIE keer is …. Maar Twente, PSV en FC Groningen moeten het maar uit gaan maken, want Ajax zie ik nog wel meer punten laten liggen dan onze groen-witten

     /   Beantwoorden  / 
 4. Nolio

  Ja de concurrentie heeft punten laten liggen. PSV verloren, AZ verloren. En niet echt concurrentie, maar wel mooi: Hoerenveen in eigen huis gelijkgespeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Milko Djurovski

  @ kees: iemand die een zin aanheft met “dan zij het volgende gezegd” spreekt waarachtige taal;-) Toll! LOL. Ja, een mooi weekend nu al. Beide lijnen zie ik ook. Op Play-offs-niveau laten AZ en zelfs Heerenveen (dat nu wel echt uit de race is voor de betere subtop-plaatsen wat mij betreft) punten liggen en blijft het een beetje stuivertje wisselen in de zone 5-9. Roda gaat morgen op papier wel op 38 punten komen maar in Almelo weet je het nooit. Verder doet alleen Ado goede zaken.Tweede lijn, optmistischer over de kansen van FCG: het oude gezegde ‘als je zelf maar wint’ maar weer eens van stal: de komende 5 wedstrijden zijn van enorm belang. Volgens mijn theorie zijn die namelijk ALLEMAAL te winnen.(Willem II (thuis), Graafschap (uit), Roda (thuis), Feyenoord (uit), Heracles (Thuis). Daarna wordt het aanzienlijk lastiger en het einde van de competitie is ronduit zwaar.Of Ajax nog punten gaat laten liggen her en der kan ik niet inschatten. Twente vind ik té stabiel en PSV in iedergeval te goed om gekke dingen te doen op herhalende schaal. Jouw conclusie dat PSV, Twente en Groningen het maar uit moeten maken ? ik hóóp het. Mijn prognose: FC Groningen zakt niet lager dan de 5e plaats. En zelfs dat is nog een gewaagde uitspraak vind ik. Anderzijds, als je inderdaad de komende 5 weken geen slippers maakt, zou een balletje raar kunnen rollen. Spannend is het zeker. Trouwens leuk van Ado. Op de een of andere manier gun ik het die gasten wel.

  Groet, Milko

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   éééDooooooooh…wint van PSV…. komt een grappie: weet je waarom er een ooievaar staat op het wapen van ‘s-Gravenhage?: Omdat de Hagenaar: hoog op zijn potuh staat, kaal in ze veren zit en een grote BEK heef.! (oude grapje)

     /   Beantwoorden  / 
   1. Milko Djurovski

    ADO ADO ADO ADO!

      /   Beantwoorden  / 
 6. Milko Djurovski

  Laatste aanvulling op mijn prognose: wil Groningen een kansje maken op top 3 moet het zelf de komende 5 wedstrijden winnen en PSV, Twente en Ajax in die vijf wedstrijden alle drie minstens 1 keer verliezen. We maken op 6 maart de balans op

  Hajetoo!

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   wat moet dat moet – maar..het is niet te sturen, te voorspellen en op af te dingen, hoe de volgende wedstrijden lopen; Ik vind FC Groningen als team een van de beste in de eredivisie…( na Twente, ADO etc) maar er gif op innemen dat dit er ook uit komt? nee dus.
   Jammer van dat rood van Granqvist=schorsing…is toch essentieel in de organisatie achterin. Maar is vind Veldmate en Lachman toch ook steeds volwassener invallen. Garcia er maar weer eens bij, en blijven “swingen”.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.