De Graafschap: Meo Iudicio

Een simpele vraag: wat is er zo super aan de Superboeren?

Volgende de autoriteit op het gebied van de Nederlandse taal:

1 su·per: pred bn, bw bijzonder goed; geweldig
2 su·per tw: ~! geweldig!
 
Echt? De Vijverberg is een mooi stadion met sfeer en vol goede supporters, maar geweldig? Ik sta liever op de Spion Kop dan op de Spinnekop. Het stadion is altijd stijf uitverkocht en de supporters zijn echt en staan altijd achter de club. Maar dat verdiend niet per definitie het etiket geweldig. Maar, om maar iets te noemen, er zijn ook veel CDA'ers die altijd achter hun "club" staan en omdat nu te moeten omschrijven als geweldig gaat me een brug te ver.
 
Wat is er dan geweldig? De stand op de ranglijst geweldig? De kwaliteit van de selectie? Het enthousiasme van Guus de Zebra? Het clublied ("Hup De Graafschap")?
 
Het enige wat ik kan bedenken is het feit dat ze afgelopen seizoen de Fair Play Cup hebben gewonnen. Maar daar koop je toch bitterweinig voor. Sinds jaar en dag zijn de Boeren eigenlijk meer super te noemen dan de Superboeren… Het wordt dat dat ze door één of andere supermarkt als sponsor krijgen zodat ze echt recht hebben op hun geuzennaam.

 

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Eén reactie op “De Graafschap: Meo Iudicio

  1. groningen

    Forza GRUNN a.s. zondag 3-0 voor de BOEREN!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.