fcgroningen.blog.nl: een tussenstand

Het is 8 april, een ruime maand nadat ik Tammo 80 opvolgde. Ik wilde even zeggen dat ik absoluut geen spijt heb van de beslissing om elke dag hier op fcgroningen.blog.nl een paar posts te schrijven over de Trots van het Noorden.

Natuurlijk hoop ik dat jullie dat ook vinden, want uiteindelijk is deze weblog er voor jullie. Ik zie het eigenlijk als een voetbalkantine. Lekker ongeremd je mening geven over alles wat er gebeurd rond FC Groningen. Dat mag er best pittig aan toe gaan, maar altijd binnen het lijntje. Ik vind dat dat hier gebeurd, en daar ben ik blij om.

In een voetbalkantine hebben sommigen het hoogste woord, anderen eten rustig hun gehaktbal en komen af en toe met een rake opmerking. Sommigen hebben vaker dan anderen rake opmerkingen, sommigen zitten met hun ideeën helemaal verkeerd. Als supporters weten we namelijk niet alles. Ik zou haast zeggen, lang niet alles! Wat er achter de schermen bij clubs gebeurt, wat trainers allemaal doen buiten het veld, of een speler niet lekker in z’n vel zit, ga zo maar door. De voetbalwereld is in feite vrij gesloten en zit ingewikkeld in elkaar. Wij moeten het doen met wat we via de media en langs het veld meekrijgen.

Media maken verhalen simpel. Dat doen ze om zoveel mogelijk lezers te krijgen. Daardoor krijgen wij ook een simpel beeld. De langere stukken die ik af en toe schrijf is mijn manier om toch wat nuances aan te brengen. Ik besef me dat ik de wijsheid natuurlijk ook niet in pacht heb. Feedback blijft daarom welkom, net als op- en aanmerkingen op wat dan ook.

Wat me nog het meest beviel was dat de FC toch gewoon weer meedoet om een Europees ticket. Dat maakt het schrijven over de club een stuk lekkerder. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat het gaat lukken. Ik ga in ieder geval -dat wilde ik dan toch nog even gezegd hebben- niet mee in de verhalen over een mogelijk ongemotiveerde trainer Jans en dito spelers. Geloof mij, die is tot op het bot gedreven om hier met een prijs weg te gaan. Al was het maar om deze verhalen de kop in te drukken (en spelers willen in deze moeilijke tijden echt nog wel een leuke premie opstrijken).

Hopelijk laat FC Groningen ons dus over een dikke maand weer eens juichen!

Nog wat huishoudelijke opmerkingen:

Ik probeer me zo weinig mogelijk te mengen in de discussies onder de artikelen. Ik vind dat een blogbeheerder dat niet moet doen, omdat hij al voortdurend ‘aan het woord’ is. Soms jeukt het echter wel, dus zo af en toe zal ik mezelf niet tegen kunnen houden!

Ik ben wat voorzichtiger geworden met de foto’s. Dat schijnt toch riskant te zijn, met rechten en zo. Vanaf volgend seizoen wil ik zelf een mooi fotoalbum maken om plaatjes uit te halen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

16 reacties op “fcgroningen.blog.nl: een tussenstand

  1. doornbosch

    Jij doet het erg goed paco. Je schijft in goed nederlands, je formuleert goed en je verhalen/onderwerpen zijn oke, en lezen gemakkelijk weg.
    En je hebt “niet onbelangrijk” gevoel voor humor.

      /   Beantwoorden  / 
  2. hallo

    je doet het goed paco
    mijn complimenten heb je

    ik lees net dat ze van de 3 noordelijk provincies 1 provincie willen maken
    de provincie naam word dan friesland
    de hoofdstad word groningen

    nou ze kunnen van mij de pot op ik ga straks niet als fries verder door het leven
    schaam me dood als ik een fries zou zijn:D

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Vroeger, heel vroeger, waren we allemaal Friezen! Het belangrijkste klooster van Friesland in de 12de eeuw stond in Aduard…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        En het klooster in Ter Apel, niet te vergeten.Ook Friesland?????

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paco

          Als het van vroeger, heel vroeger, is, dan wel ja.

            /   Beantwoorden  / 
  3. Caveman

    In deze voetbalkantine zitten soms ook mensen die hun mond zelfs nooit opendoen maar alle discussies gretig meebeleven en er stilletjes een mening over vormen. Zo’n lezer ben ik. Ik kijk dagelijks hier op het blog maar post dus nooit wat (dit is mijn eerste post).

    Maar dit vind ik een mooie aanleiding eens iets te zeggen. Paco je doet het prima. Je hebt een heel andere stijl als Tammo80. Het is wel even wennen, voor jou ongetwijfeld ook. Ik vind het mooi dat jouw schrijfstijl vaak wat prozaïscher is. Dat brengt de discussies gemakkelijker dicht bij het hart (niet dat dat moeite kost hoor). Ga zo door!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Kijk, dat vind ik nou leuk, dat ik iemand geïnspireerd heb tot het schrijven van een eerste reactie! Stille mensen zijn vaak denkers; die hebben misschien wel meer te zeggen dan vele anderen… ;)

        /   Beantwoorden  / 
  4. René

    Het gaat lekker zou ik zeggen, je doet het prima en inderdaad scherpe discussies die netjes tussen de lijnen worden gevoerd. prettig om mjn kijk hier te kunnen ventileren.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jack van Gelder

    Prima heur ga zo door. Ik vind je een stuk genuanceerder dan Tammo (sorry!).

      /   Beantwoorden  / 
  6. kees

    ook van mij: niets dan lof…ik merkte na een voorzichtig begin ( let op het porcelein!) dat je gaandeweg meer het debat hebt gefaciliteerd, wat weer tot posts van nieuwe bloggers heeft geleid. Wat je zegt steekt hout: we zouden zo graag wat meer weten en niet steeds “als een drol in een schutsluis” om die vaagheden moeten heendraaien!!! Vorige zomer was dit ergelijk: weken achtereen verscheen de ene na de andere buitenlandse krantenkop met geruchten, en nog steeds is er geen officieel goed verslag van die bliksemreis van Nijland en Veldmate naar Bolivia en Equador of Brasil, voor Ramos of wie dan ook. Dat is ook wel weer begrijpelijk, want wat toen in de week lag, is misschien morgen een kans voor een transfer. Ik blijf de p.r. van FCGroningen wat stuurs en in zichzelf gekeerd vinden, helaas. Iedere strohalm ( Koc of Matavz)wordt met de moed der wanhoop bekeken; het zou van volwassenheid getuigen als de fgc een eigen gezicht v.w.b. de sportieve ambities beter naar buiten brengt. !

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Hoe meer media, hoe harder ze in de nek hijgen, hoe meer clubs in hun schulp kruipen.

        /   Beantwoorden  / 
  7. tailz

    hey eerst even prima werk dat je doet. heel tevreden.

    verder wil ik even melden dat ik net op tvnoord heb gezien dat lucius weer traint. hij schat zelf in dat ie tegen sparta weer kan spelen.

    wat mij betreft die gozer direct een contract voor volgend jaar geven. die ervaring kunnen ze wel gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Rob Roy

    @Paco
    Alle egards voor jou ten aanzien van jouw inbreng op deze blog. Echter, we moeten niet vergeten dat Tammo80 bijna twee jaar lang zijn ziel en zaligheid aan deze blog heeft gegeven met een elan die soms onnavolgbaar was. Daar wil ik hem bij deze nogmaals voor bedanken. Tammo is nu columnist geworden op een andere site en doet dat natuurlijk weer met verve, chapeau!!!
    Een kleine opmerking ten aanzien van jouw zinssnede t.a.v onze “top coach” dhr.Jans. Die zou tot op het bot gedreven zijn om met een prijs te vertrekken hiet uit de Euroborg, iets waar ik helemaal niets van geloof (maar dat is mijn mening). Iedereen weet zo langzamerhand hoe ik over deze man denk en het behoeft dan ook geen herhaling van zetten te zijn. Duidelijk mag zijn dat hem er alles aan gelegen is om het team weer “overhoop” te gooien gezien de opstelling voor zondag waar waarschijnlijk Sparv weer wordt geslachtofferd ten voordele van Jans lieveling, vd Laak. Femi weer controlerend en deze keer mag Pedersen in de spits. Het enigste wat wel weer positief is dat dhr.Lovre buiten de basis wordt gehouden. Eindelijk, zou ik zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      @Rob Roy Thx! En ik weet nu wat voor opgaaf het is geweest voor Tammo 80. Respect.
      Je mening over Jans is me intussen inderdaad duidelijk geworden ;) Volgens mij is nu ook duidelijk dat ik die niet (helemaal) deel. Misschien ga ik er binnenkort eens een blog aan wijden.
      Maar, Lovre, is dat helemaal helder dat die niet speelt? Plaatste net een nieuwe blog hierover. Duidelijk is ook dat Jans blijft zoeken. Ik ken de (algemene) mening dat hij te veel husselt en vastigheid moet vinden, maar dan hou je vind ik echt te weinig rekening met dit zeer moeilijke jaar als het gaat om ziekenboeg en schorsingen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        @Paco,
        Ik weet inmiddels dat je er niet van houdt om je te mengen in de discussies op dit blog (en gelijk heb je), maar toch nog één opmerking t.a.v. deze trainer. Jouw opmerking over het feit dat hij de boel weer door elkaar “husselt” omdat er schorsingen of blessures zijn, is mij uit het hart gegrepen. Een “ervaren” trainer, zoals men Jans plagt te kwalificeren, zou toch de ‘guts’ moeten hebben om, als er schorsinge of blessures zijn deze plaatsen in te vullen met spelers uit de reserves. Als b.v Sankoh geschorst is, waarom de hele achterlinie omgooien in plaats van deze plek in te laten nemen door b.v Lachman. In de spits hetzelfde, waarom geen Pepijn Kluin in de spits of een Krohne. Nee, het getuigt niet van enige durf bij deze trainer en daarom is maar goed dat hij naar Akkrum-zuid gaat, kunnen ze daar nig van z’n opstellings en wisselbeleid “genieten”.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Paco

    Aan allen: Thx voor alle duimen omhoog. Prima brandstof om de motor draaiende te houden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.