Garcia-Garcia: toekomst bij FC Groningen?

GarciaGonzalo Garcia-Garcia is weer een topic op de weblogs over FC Groningen. Deze week werd bekend dat VVV niet verder wil met de van de FC gehuurde speler.

Dat betekent dat de kans groot is dat GGG terugkomt naar het noorden. Tenminste, dat is de meest logische conclusie. En het kan volgend seizoen ook, want er is een andere trainer die voor de groep staat. Het is algemeen bekend dat het met ‘de oude trainer’ Jans en GGG niet boterde. Als deze was gebleven, dan zou het allemaal niet zo logisch zijn dat GGG weer in het shirt van de FC gaat voetballen.

Maar is dat wel zo logisch? Er blijven veel vraagtekens over de toekomst van de talentrijke middenvelder bestaan. De belangrijkste is of Huistra het wel ziet zitten in een speler die -hoe je het ook went of keert- een moeilijk FC-verleden heeft? Jans heeft in acht jaar nauwelijks conflicten gehad met spelers. Natuurlijk zal de relatie niet met elke speler ideaal zijn geweest, maar dat is ook onmogelijk. Met GGG botste het wel. Dat had simpel gezegd iets te maken met groepsproces en individualiteit. Het verhaal is destijds aardig belicht in de media (niet in het minst via de speler zelf), dus Huistra is op de hoogte. En zal samen met de technische staf wel even twee keer nadenken over hoe en wat met GGG.

Drie clubs hebben nu al het vertrouwen in de speler opgezegd. Ook bij Heerenveen slaagde GGG niet. Dat kon nog afgeschoven worden onder de noemer ‘jeugdig en naïef’. Maar die vlieger gaat nu niet meer op. Over z’n voetbalkwaliteiten werd en wordt nooit getwijfeld. Daar is iedereen het over eens, die heeft iedereen kunnen zien.

Wat is het dan wel wat maakt dat GGG letterlijk en figuurlijk geen blijvertje lijkt? Nou, blijkbaar heeft het voetbal zich zo ontwikkelt dat er nauwelijks nog ruimte is voor individualisten en momentenvoetballers zoals Gonzalo. Alleen de extra-klasse houdt zich staande. Maar zelfs spelers als Ronaldo en Messi werken zich daarnaast ook nog eens de naad uit het hemd. Modern topvoetbal is individuele klasse plus werklust en mentaliteit.

Een subtopper als FC Groningen accepteert misschien wat meer als het gaat om het laatste, maar ook daar zijn er grenzen. Trainers als Jans houden dan ook nog het groepsgevoel goed in de gaten, GGG bereikte en overschreed blijkbaar een grens.

Het is dus maar zeer de vraag of Huistra de tanden wil zetten in ‘probleemgeval’ GGG. Er is eer te behalen; als je de mentale noot van de middenvelder kraakt is de beloning een prachtige voetballer. Maar het verleden spreekt niet voor GGG.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

22 reacties op “Garcia-Garcia: toekomst bij FC Groningen?

  1. Noordeling

    Hij had toch allemaal zo voortreffelijk naar zijn zin in Venlo?
    Beter als in Groningen? Tijd voor zelfreflectie!!
    Voor mij mag hij gratis weg!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rene

      deze man vertelt steeds een ander verhaal. voegt echt helemaal niets toe. wat gebeurt er eigenlijk met matazv, ik hoorde een gerucht dat hij naar heerenveen zou gaan. weet iemand daar iets van?

        /   Beantwoorden  / 
      1. hallo

        matafs blijft voorzover ik weet bij fc groningen
        en jans zal zekers geen spelers weg trekken bij fc
        dus heerenveen zal het zekers niet zijn

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          en jij gelooft dat? Maar liefst elf spelers gaan er bij Heerenveen uit , en er is al aangekondigd dat door grondige reorganisatie “”nieuwe” spelers worden aangetrokken: Ik denk dat Jans/Heerenveen heus wel oren heeft naar Granqvist of Matavz, en zich opportunistischer zal opstellen dan hij met zijn clubliefde betuigde bij zijn afscheid- misschien dat die erepenning hem daar alsnog aan herinnert…maar OK : aan de andere kant, als Nijland goede zaken kan doen met welke club dan ook: dat is dan ook een realiteit van het profvoetbal.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Noordeling

            Als je Dost haalt wat moet je dan met Matavz.

              /  
          2. kees

            ik zou ze allebei voorin willen… je kan wachten op blessures!

              /  
          3. René

            Clubliefde? Waar ken ik dat woord ook alweer van? Ja bij de supporters, maar als je het hebt over spelers, trainers dan blijft daar in de praktijk vaak weinig van over. Jans is nu trainer van Heerenveen en zal die belangen verdedigen. En ja dat van Groningen zal heus wel door zijn hoofd spelen, maar als hij denkt dat een speler van Groningen zijn team beter maakt dan zal hij die vast wel halen en die speler zal dan vaak ook wel willen. Want ja, of je nu 2 bekken lult of niet. Zodra het aanbod er ligt dan denken spelers/trainers toch ineens heel anders over de dingen die ze eerder hebben gezegd. Er zijn legio voorbeelden van spelers en trainers die gemakkelijk omschakelen zodra de portefeuille wordt getrokken. Laten we ons nou eens gaan concentreren op wat er gaat komen, want er zijn er al genoeg vertrokken

              /  
  2. Roon

    Garcia gaat volgend seizoen onder Huistra de sterren van de hemel spelen, op een positie waar hij hoort (nr.10)
    Huistra heeft er vast meer kijk op dan Jansb

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rene

      klopt, hij speelde zo goed bij vvv op de nummer tien, dat vvv hem nu niet wil hebben. toch wel opvallend. ook dat zal wel de schuld van jans zijn.

        /   Beantwoorden  / 
  3. SCH

    Nogmaals bedankt voor het oppikken van Garcia Garcia

      /   Beantwoorden  / 
    1. robert

      Hee hij heeft wel talent alleen dat komt niet tot bloei hier. als hij eenmaal tot bloei komt wil Heerenveen hem vast graag terug.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Ik denk dat ik het vaak niet eens ben met SCH. Hij heeft 2 goede dingen de eerste 3 letters van mijn achternaam en de wetenschap dat Garcia weg beter is dan dat hij je training met zijn enorme trainingsinzet verziekt. Ik denk dat we best stoeltje nr. 10 voor hem kunnen reserveren in de euroborg. Dan wordt hij daar onze vaste nummer 10, het hele seizoen…

          /   Beantwoorden  / 
      2. hallo

        dat zou wel heel raar zijn
        als jans bij fc niet met hem overweg kan
        dan ook niet bij heerenveen lijkt mij

          /   Beantwoorden  / 
    2. Nolio

      Nog bedankt voor de lekker lage positie op de ranglijst ’09-’10. Het voelt altijd zalig als het niet goed gaat met Hoerenveen.

        /   Beantwoorden  / 
    3. fakja

      Ga je lekker op een forum van je eigen club stoer doen. Kan je praten met die andere nep-supporters van dat kutHoerenveen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Tsjonge, jonge, jonge wat een zielige reactie. Ik doel dan uiteraard op fakja.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          @Fakja,
          Het was je misschien nog niet opgevallen maar bij Hoerenveen hebben ze geen eigen Forum, dus dan kunnen ze alleen maar ouwehoeren op het Forum van andere clubs.

            /   Beantwoorden  / 
          1. René

            tsja wat moet je in een dorp ook met een forum :-)

              /  
  4. supporter

    Laat deze speler op nummer 10 spelen, maar laat hij dit ook ergens anders doen, waar ze wel tevreden zijn met iemand die alleen maar voor de acties rond loopt en verder liever niet moe wil worden. Dit soort spelers zijn heel erg blij met zich zelf en anderen zijn niet belangrijk. In een team als de FC zal iedereen hard moeten werken anders red je het niet niet. Nee, een speler zonder rendement waar sommigen lyrisch over zijn omdat hij af en toe iets leuks doet. Ik vind dit niet genoeg. Het zal wel toeval zijn dat niemand met hem verder wil, het erge van alles is dat hij dit zelf niet door heeft en gewoon op de zelfde manier door gaat.

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      even terug op aarde, we hebben het hier toch echt over Garcia? En niet over Romario, Ronaldo en welke andere grote voetballer. In welke elftal komt hij dan echt tot zijn recht en wil men een elftal om hem heen bouwen? club uit de tobklasse?

        /   Beantwoorden  / 
      1. SimplyDynamite

        Ik denk toch wel dat Garcia-Garcia nu helemaal de sterren van de hemel zal spelen op de veld van Veendam.. de positie mag hij dan ook nog zelf kiezen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Rob Roy

          Ja, en zonder tegenstanders gaat hij ook nog doelpunten maken!!!!

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.