Acht internationals bij FC Groningen

Liefst acht spelers van FC Groningen hebben een uitnodiging van hun respectievelijke bondscoaches gehad. Ook dat is een teken dat de Trots van het Noorden in de lift zit.

Da’s gewoon bijna een halve wedstrijdselectie. Er zit zelfs een reservespeler (lang geleden dat ik dat woord zag…) bij. Voor de marktwaarde van al die spelers is dit natuurlijk prima. Een Tim Matavz die er ook buiten Nederland af en toe een paar inprikt, het speelt allemaal mee als het om de knikkers gaat. En ook voor het vertrouwen en de ervaring is het goed dat clubspelers bij de beste spelers van hun land horen.

Clubtrainers hebben hun spelers echter het liefst dicht bij huis. Dan kun je lekker doortrainen met een volledige groep. Het is daarnaast altijd afwachten of een international weer helemaal heel en fris thuis komt. Dat zijn de nadelen. Maar er is geen keuze: als de uitnodiging komt, dan gaat een speler, al kan er voor een onbelangrijk potje nog wel eens een pijntje geveinsd worden.

Het zijn onbelangrijke potjes die er op 8 en 9 februari gespeeld gaan worden. Maar alle spelers zullen gaan, geen twijfel. En ook hun ‘stinkende best’ gaan doen. Want -zo is het dan ook wel weer- er spelen weinig internationals bij FC Groningen die verzekerd zijn van een basisplaats bij hun land. Dan is elke vriendschappelijke wedstrijd een belangrijke wedstrijd. Ook voor FC Groningen: internationals die ook daadwerkelijk spelen gaan er op alle eerder genoemde punten nog wat extra op vooruit.

Maikel Kieftenbeld bij Jong Oranje. Tim Matavz bij Sloveniƫ. Tim Sparv bij Finland. Andreas Granqvist en Fredrik Stenman bij Zweden. Thomas Enevoldsen en Nicklas Pedersen bij Denemarken. En Femi (de reserve) bij Nigeria. Ziedaar de mannen die hun land, maar ook de belangen van FC Groningen gaan vertegenwoordigen. Waar ze dat gaan doen kun je hier lezen. Ik ben vooral benieuwd naar hoe ze het gaan doen.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

8 reacties op “Acht internationals bij FC Groningen

  1. nik

   sneu

     /   Beantwoorden  / 
   1. arnelio

    Zal toch wel een reclame-actie zijn, mag ik hopen?

      /   Beantwoorden  / 
 1. Mark

  Zonder die 4 miljoen van PSV op dat moment had onze FC diep in de rode cijfers gezeten…

    /   Beantwoorden  / 
  1. kees

   Ja dat zal zo zijn, maar voor Nijland zelf is het doorbreken en die basisplaats bij PSV wel een hele grote hobbel – als die al genomen kan worden;

     /   Beantwoorden  / 
  2. GJ

   dat is onzin mark. ze hebben de afgelopen jaren de eene na het andere miljoenen bod geweigerd als ze nijland niet verkocht hadden, was er wel iemand anders weg gegaan voor veel geld.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.