Gemeente loopt niet warm voor Euroborg take two

EuroborgAls uit onderzoek blijkt dat een uitbreiding van stadion Euroborg niet rendabel genoeg is, zal er alweer een nieuw onderkomen gezocht moeten worden volgens Algemeen Directeur Hans Nijland. Eind september worden de onderzoeksresultaten verwacht. Dus nog voor de resultaten heeft de gemeenteraad van Groningen zich al uitgesproken: het doet onder geen beding mee dit feest. FC Groningen kan alleen bij de gemeente aankloppen voor vergunningen, voor financiële middelen zijn ze aan het verkeerde adres, aldus de gemeenteraad.

Foto: Stadsbron Groningen.

Nu is het enerzijds wel logisch dat de gemeente Groningen past voor een tas met geld voor een nieuw stadion zal kort na het betreden van de Euroborg. Maar het druist een beetje in tegen haar eigen beleid. Zo kondigden ze kort geleden zelf aan Sportstad van 2008 te willen worden. Dit lijkt een perfect eyecatcher om deze titel binnen te halen, maar de gemeente lijkt zelf niet zo goed te weten wat het nu wil.

8 reacties op “Gemeente loopt niet warm voor Euroborg take two

  1. Rob Roy

    Zoals gewoonlijk praten de beleidsmakers bij de gemeente Groningen weer vóór hun beurt. Al voordat er uitslag is van het onderzoek naar uitbreiding of nieuwbouw, gooit de gemeente de deur al dicht. Gelukkig zijn er ook nog andere beleidsbepalers (provincie) die iets in de melk te brokkelen hebben, en die kijken iets genuanceerder naar dit soort dingen. Trouwens was het niet de gemeente die bij de bouw van de Euroborg, allerlei beperkingen opgelegd heeft? En nu staan zeiken dat de knip dichtblijft…….hoe zielig kunnen jullie zijn, gemeenteambtenaartjes.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tammo

    En gelijk hebben ze. De FC zal op lange termijn geen structuele aanhang van meer dan 22000 toeschouwers hebben. Daarvoor mist het de potentie. Nu is het allemaal even halluluha en lijkt alles te kunnen, maar wanneer de resultaten weer eens tegenvallen dan zal dat gevoel ineens een stuk minder zijn. Het zal daarom weggegooid geld zijn, en daarvoor willen wij burgers niet opdraaien.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Geronimo

    Als clubs als heerenveen , twente , vitesse het wel volkrijgen waarom hier dan niet? Groningen is voetbalminded en men moet ook wat durven en niet steeds overal direct zo schijterig in zijn!!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Grieze

    Ben het niet met je eens Tammo. Op lange termijn groeit de provincie Groningen enorm, als het aan de provincie ligt in ieder geval. Wat te denken van Meerstad, de Blauwe stad om maar een paar voorbeelden te noemen.

    De hele infrastructuur (ringweg e.d.) van Groningen wordt aangepakt, waardoor er betere bereikbaarheid is voor bedrijven wat weer werkgelegenheid met zich mee brengt en dus ook weer potentiele sponsoren c.q. supporters.

    Dan nog maar te zwijgen over onze jeugdige supporters die nog iets te jong zijn om mee te gaan naar voetbal maar al wel lid zijn van de junior club. Dit zijn ook al meer dan 5000 leden volgens de presentatiegids. Deze leden zullen op lange termijn ook het stadion willen bezoeken.

    De potentie om structureel een grote aanhang te creeeren is er in mijn ogen wel degelijk.

    Had Groningen zich aangemeld als speelstad dan was deze potentie nog groter geworden.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jean uit Dordogne

    Wie van jullie eet foie gras?

      /   Beantwoorden  / 
  6. Rob Roy

    @Jean uit Dordogne,
    Waarschijnlijk niemand. Die opgefokte ganzenlevers willen ze hier in Groningen niet vreten, en gelijk geef ik ze. Hou die rommel zelf maar!!!!!!!!!!!!!
    Bye the way, wat heeft dat met voetbal te maken, eigenlijk?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Pjor

    Heerlijk die levertjes!
    Trouwens, las net dat Grunn voorlopig uitgewinkeld is tot aan de winterstop. Het spitsenprobleem wordt dus verplaatst.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Mark

    Klopt niet,ze kopen nu geen middenvelder meer stond ergens anders, die spits willen ze nog wel halen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.