Opa Fluks laat erfenis na aan FC Groningen

Tientallen jaren lang was Opa Fluks een markant figuur op de tribune bij de FC. Iemand waar je niet omheen kon. Hij miste geen wedstrijd van zijn club Groningen. Zelfs nu hij er niet meer is, laat hij nog van zich horen. FC Groningen deelt mee in zijn erfenis.

rogierkleine.blogspot.com.)

Wanner je Kees Fluks zegt in de Euroborg zal niemand opkijken. Noem je Opa Fluks, dan weet iedereen over wie je het hebt. Iedere twee weken zat hij op zijn vaste plek in het stadion, eerst in het Oosterpark en later in de Euroborg. Weer of geen weer, Opa Fluks stapte op zijn fiets uit Westerbroek naar de Oosterparkwijk. Groenwit gebreide muts op, sjaal om en zijn wandelstok binnen handbereik. Maar zijn gezondheid liep de afgelopen jaren achteruit en de tocht naar de Euroborg werd in het vervolg gemaakt met de taxi. Opa Fluks was van de partij. Sinds maart dit jaar is Opa niet meer onder ons. Maar het tekent zijn liefde voor FC Groningen door negen maanden na zijn overlijden weer van zich te laten horen. De Trots van het Noorden deelt mee in zijn erfenis.

FC Groningen wil niet bekend maken om wat voor bedrag het gaat, maar laat weten dat je kunt spreken van een substantiële bijdrage. De club wil dit investeren in een bijdrage aan een eigen home van de clubvrijwilligers. Een mooi initiatief waarvan de vrijwilligers nog lange tijd kunnen genieten. En op deze wijze blijft de geest van één van de grootste FC-supporters voor altijd rondwaren in de Euroborg.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

2 reacties op “Opa Fluks laat erfenis na aan FC Groningen

  1. jeroen, feyenoord.blog

    Mooi gebaar, trouwens ook klasse, de manier waarop jullie hem een laatste groet brachten in het stadion!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.