Immers voor vijf duels geschorst

Lex Immers heeft de straf van vijf duels (waarvan één voorwaardelijk) na zijn weinige vleiende optreden na afloop van ADO Den Haag – ajax geaccepteerd.

Voor FC Groningen is dat goed nieuws aangezien Immers een belangrijke schakel is in het elftal van John van den Brom. Samen met AZ en ADO is Groningen aan het strijden voor de vierde plaats in de Eredivisie die recht geeft op rechtstreekse plaatsing voor de Europa League. Op het FC Groningen-blog zou dit bericht met gejuich ontvangen moeten worden, maar ik krijg een nare smaak in de mond bij het horen van de straf.

Vorig jaar won ajax helaas de KNVB-beker door in een tweeluik Feyenoord te verslaan. Tijdens de huldiging vond Jan Vertonghen het een goed idee te zingen dat de Feyenoorders “kutkakkerlakken” zijn. Er volgde een schorsing van drie duels voor de Belg.

Eenzelfde straf voor Immers zou terecht zijn geweest. Zijn liedje “we gaan op Jodenjacht” is onsmakelijk te noemen maar moet mijn inziens niet gezien worden als antisemitisme. Immers bedoelde echt niet dat ze razzias in Den Haag moesten uitvoeren en Joden op transport moesten zetten om vervolgens in werkkampen gestopt te worden in afwachting tot hun executie in de gaskamers. De geuzennaam van Joden wordt door de amsterdammers zelf gebezigd en ik ben ervan overtuigd dat als de club bekend stond als “vlinderclub” de Hagenees had gezongen dat ze op vlinderjacht gingen. Zou er eenzelfde ophef gemaakt zijn als Immers na een gewonnen wedstrijd tegen Groningen “we gaan op boerenjacht” had gezongen?

Natuurlijk is de term geladen met een enorme spanning vanwege de zaken in de oorlog en ik kan me ook voorstellen dat mensen zich enorm gekwetst voelen door zijn uitlatingen, maar de intentie van Immers zou moeten meewegen. Als je naar de beste jongen kijkt druipt de intelligentie er nu niet direct af. Toen de ophef maandag ontstond bestempelde hij zijn eigen uitlatingen als “onschuldig” en dat zijn ze eigenlijk ook. Ze zijn in elk geval niet erger dan Vertonghens “kutkakkerlakken” en daarom had hij voor drie duels geschorst moeten worden. Maar op consequent handelen kunnen we Zeist maar zelden betrappen.

Zolang de supporters van ajax hun geuzennaam bezigen en Davidsterren het stadion mee in mogen nemen, dan zullen hun rivalen dit soort liedjes blijven zingen (zie ook Uri Coronels opinie). Het wordt echt tijd dat de spreekkoren aan het adres van ajax worden gezien als tegen de club ajax in plaats van antisemitische liederen, hoe onsmakelijk ze soms ook zijn.

18 reacties op “Immers voor vijf duels geschorst

  1. Mark

    Ik kan me voorstellen dat er voor de wedstrijd zulke teksten worden gezongen (door supporters), want dan zijn er nog drie punten te verdienen en is de spanning er nog. Inderdaad vinden een aantal 020 toeschouwers dat ze joden zijn, maar goed…
    Dit was dus na de wedstrijd en ook nog na het douchen e.d. Volgens mij zelfs na een paar drankjes. Als spelers als Vertonghen en Immers dan zulke dingen gaan roepen; 10 tot 15 wedstrijden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Ben het volledig met de spreker eens. Dit soort uitingen horen niet in het voetbal thuis, evenmin als de uitlatingen van Vertonghen. D’r uit met die vent en gelijk schorsen voor een jaar,dan kan hijd’r over nadenken wat hij zoal uithaalt met dit soort onnodig gescheld.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tammo80

        Ik wil alleen aangeven, om nogmaals te benadrukken, dat een schorsing op zijn plaats is, maar niet een hogere dan die van Jan Vertonghen.

          /   Beantwoorden  / 
          1. Tammo80

            Ik vind dat echt walgelijk inderdaad.

              /  
        1. Mark

          Ik denk dat mijn (sowieso) en Rob Roy zijn reactie bedoeld is als verontwaardiging over de idioot lage straffen door de KNVB; die altijd met van die flutstraffen in echt belangrijke zaken komt.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Rob Roy

            De KNVB kent dus geen onderscheid tussen een vermeende klap van een keeper (Luciano) en het beledigen van een hele volksgroep (de Joodse gemeenschap).
            En GJ, er mag gerust over gepraat worden op deze blog, hierdoor blijkt dat de KNVB en heel veel “supporters” er geen notie van hebben wat voor impact dit bij de Joodse gemeenschap heeft.

              /  
  2. Ali Bombali

    waarom geen 6 en 1 voorwaardelijk?
    dan doet ie tege de FC ook nie mee!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gert

    zegt me niets dat hij niet mee doet, ze zijn collectief sterk

      /   Beantwoorden  / 
  4. Tammo80

    Van de Brom sprong mee toen er werd gezongen “wie niet springt is een Jood.”

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      wie niet springt is een fries
      is het zelfde toch
      heeft niets met antisemitisme te maken
      maar omdat het over joden gaat moet je ineens uitkijken
      alsof zij alleen hebben geleden in de oorlog
      volgens mij heeft de hele wereld toen geleden

        /   Beantwoorden  / 
      1. Rob Roy

        Vreemde reactie van jou,Hallo. Alsof er in de oorlog 6 miljoen Friezen zijn vermoord. Wel even up to date blijven, graag.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tammo80

          Dit is wat er wat mij betreft dus mis gaat, RR. Ik snap wel dat die term veel meer geladen is dan “Friezenjacht,” maar je maakt mij niet wijs dat Immers razzias bedoelde. Schorsing is prima, maar waarom meer dan Vertonghen is een raadsel. Komt het omdat de politiek zich er tegen aan bemoeid? Nogmaals: het is oliedom wat Immers heeft geroepen maar men moet het niet verlengen naar de oorlog en de Holocaust. Dat heeft die dombo niet bedoeld: het is anti-ajax en niet anti-Joden.

            /   Beantwoorden  / 
        2. Rob Roy

          Net wat je zegt Tammo. Hier gaat het dus mis. Voor de jongere generatie zegt de leus ‘wij gaan op Jodenjacht’ niet zoveel, maar zoals je weet wonen er hier in dit land ook nog mensen van een oudere generatie die die ellende allemaal nog meegemaakt hebben en die weten zich het allemaal nog heel goed te herinneren wat Jodenjacht betekent. Daarom zou ik zeggen tegen de leiding van ADO: Stap in de bus met Lex Immers en met nog een paar van die snotneuzen en ga in dit vrije week-end eens richting Dachau of Bergen-Belsen en laat ze zien wat daar gebeurd is. Na terugkomst schreeuwen die gastjes nooit meer “wij gaan op Jodenjacht”.

            /   Beantwoorden  / 
        3. hallo

          RR
          ik wil alleen maar zeggen dat er niet alleen joden zijn vermoord door de duitsers
          er zijn ook miljoenen andere mensen vermoord
          en die mag je niet vergeten
          wat immers zong was niet correct
          maar de FJN (Federatie Joden Nederland )
          mag geen misbruik gaan maken van de situatie
          en eisen dat immers geld moet betalen aan nabestaanden van een vermoord gezin in israel
          immers heeft eigenlijk niet goed nagedacht wat hij daar aan het zingen was
          maar wat hij zong was gericht tegen ajax
          en niet tegen het joodse volk
          en dat hij deze fout maakt komt puur omdat ajax supporters altijd
          lopen te spenderen dat ze trotse joden zijn
          en dat lokt zulke reacties soms uit
          meestal door supporters van een andere club
          maar omdat het hier om een voetballer gaat die goed geld verdiend
          wil de FJN dus dat hij gaat betalen
          en dat is een foute reactie van hun
          en eigenlijk moeten ze er dus voor zorgen dat ajax supporters zich zelf geen trotse joden noemen
          omdat het joodse volk er niet van gediend is dat er van dit soort nare reacties komen

            /   Beantwoorden  / 
        4. Rob Roy

          @hallo,
          Ben het volledig met jou eens, maar je moet ook begrijpen dat een bepaalde categorie mensen, en vooral ouderen, zich aan dit gedrag storen. Je kunt ook als supporter van een andere club anders met elkaar omgaan in plaats van dat gescheld. Dat de club 020 (en dat is géén gescheld), er trots op is om Joden genoemd te worden betwijfel ik, net zo min dat ik het leuk vind dat de supporters van FC Groningen ‘varkentjes’ genoemd worden.Het hoeft allemaal niet, heb gewoon respect voor elkaar en ga als normale mensen met elkaar om. Maar het schijnt in de voetballerij anders te moeten, Nou,ja, we komen er toch niet uit, het zal de tijd wel wezen, die dit soort execessen meet brengt. Laten we maar een eind aan deze discussie maken, het veranderd er toch niets mee.
          groet.

            /   Beantwoorden  / 
  5. GJ

    pfff ik dacht dat dit FC Groningen Blog was…

    waarom moet jij het nou ook nog weer even hebben over die immers? er word wel vaker een speler van de concurent geschorst?

    een landelijke discussie ook nog even naar ons blog verplaatsen terwijl we er niks mee te maken hebben…

    Paco, please come back!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo80

      Als concurrent van FC Groningen treft dit verhaal ons wel degelijk. Maar als u zich aan dit soort berichten stoort, dan leest u het toch gewoon niet? Lees wat u interessant vindt, en pas als het niet aan u besteed is.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.