Scandinavische Groningers spelen niet

Vanavond stond er een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd op het programma die ook interessant was voor de FC-supporters: Zweden nam het thuis op tegen Finland. Het bleek een oneerlijke strijd te worden; ook hoefden wij als Groningen-aanhangers de wedstrijd achteraf niet te volgen want zowel Andreas Granqvist als Tim Sparv kwamen niet in actie.

Zweden won gemakkelijk en hield met de 5-0 overwinning aansluiting met het Nederlands Elftal in Groep E. Het werd vooral de Zlatan-show die een hattrick maakte. De andere twee treffers kwamen op naam van Kim Kallstrom en Twente-speler Emir Bajrami. Zweden staat met 15 punten uit zes wedstrijden op de tweede plaats. Drie punten achter op Nederland dat alle wedstrijden won. De beste nummer 2 plaatst zich echter ook voor de eindrondes in Polen en Oekraïne volgende zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.