Geen vliegende start FC Groningen van Portugal-trip…

Dat het een stormachtig weertje is de laatste dagen zal niemand ontgaan zijn. Maar dat het de trip van FC Groningen richting Portugal meteen al zo dwars zou zitten, daar hadden toch weinigen rekening mee gehouden.

Maar gisteren strandde het vliegtuig met onze toppers, en alles wat zich daar omheen beweegt, op een vliegveld in Leipzig. Vliegveld Frankfurt was de oorspronkelijke bestemming. Van daaruit zou de reis richting Porto verder gaan. Het was de bedoeling dat FC Groningen daar om half 1 vannacht zou aankomen. Maar door het slechte weer boven Frankfurt werd het vliegtuig gedwongen om uit te wijken naar Leipzig.

Het lijkt me niet fijn om in onweer in een vliegtuig te zitten. Ik las ergens dat het ding zelfs angstvallig schudde! “Wat een reis…”, zo twitterde aanvoerder Koen van de Laak vanochtend. Waarschijnlijk bedoelde hij dan toch vooral de vertraging die het hele gedoe oplevert. Vannacht om 1 uur ging het per vliegtuig van Leipzig naar Frankfurt. Daar overnachtte het 35-koppige gezelschap in een in de haast geregeld hotel. Van eten en drinken was nog niet veel gekomen. Onderweg is daarom nog een pompstation leeggegeten door een groep hongerige voetbalmagen. Dan moet je wel echt honger hebben…

Het laatste nieuws is dat alles en iedereen toch nu onderweg is naar Porto. Niet volgens het oorspronkelijke reisschema, wat ongetwijfeld te maken heeft met de tickets. De vliegvelden van München, Madrid en Lissabon werden en worden daarom nog tussenstations. En er zal in kleine groepjes worden gereisd. Op de site van FC Groningen lees ik dat Femi zelfs een stukkie helemaal alleen moet vliegen. Maar hopelijk is de rust, vooral bij teammanager Theo Huizinga, weer een beetje teruggekeerd.

Misschien tweet Koen nog even het laatste nieuws vandaag? Duidelijk lijkt wel dat FC Groningen gewoon morgen rond een uur of tien ‘s avonds aan de aftrap zal staan van de wedstrijd tegen Vitoria Guimaraes (Benfica volgt een dag later). De twee trainingen voorafgaand zullen er echter bij inschieten.

Een moeizame start dus van deze trip. Gelukkig betalen ze in Porto alle gemaakte kosten!

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Eén reactie op “Geen vliegende start FC Groningen van Portugal-trip…

  1. Monsterrr

    Volgende keer maar weer gewoon een kist van Transavia.com charteren dan maar? Heb ze wel eens gevlogen van Groningen naar Portugal vanaf Groningen; zoveel minder stress!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.