Ex-Groningers belangrijk voor Ajax

Ex-FC Groningen spelers Luis Suarez en Rasmus Lindgren hadden vanavond een groot aandeel in het doorgaan van hun huidige club Ajax in de Champions League.

Mede met het oog op FC Groningen – Ajax leek me dat toch het vermelden waard op deze blog. Tegen PAOK sleepten de Amsterdammers een gelijkspel uit het vuur. De 3–3 was genoeg voor plaatsing voor de laatste voorronde. Lindgren en Suarez scoorden allebei, de laatste kon ook nog een voorzetje op De Jong noteren.

Suarez was dus weer eens belangrijk voor onze tegenstander van zondag. Het is inmiddels een cliché, maar je vraagt je af hoe sterk Ajax is zonder de Uruguayaan? Laat dat nou net het geval zijn, aanstaande zondag! Het verhaal van de schorsing is bekend, neem ik aan. Suarez, die trouwens nog steeds in verband gebracht wordt met Barcelona.

Lindgren is gewoon van de partij zondag. Lijkt me duidelijk. HIj vervangt Enoh, maar dankzij z’n sterke spel zal hij niet zomaar richting bank verdwijnen als die weer terug is. Lindgren is misschien wat minder fel in de duels, maar opbouwend is hij sterker vind ik. En hij heeft meer dreiging, wat vanavond met een doelpunt beloond werd. Vanavond was hem dat gegund…

Wat  kunnen we er verder nog over zeggen? Bijvoorbeeld dat Stekelenburg de Amsterdammers redde met een gestopte penalty. En dat Van der Wiel een slechte wedstrijd speelde. Of dat Sulejmani vrijwel onzichtbaar was in de spits. Dat Ajax achterin een zwakke indruk maakte ook. En dat er door de lucht kansen liggen voor de FC.

Maar dat kan natuurlijk zondag allemaal heel anders liggen.

21 reacties op “Ex-Groningers belangrijk voor Ajax

  1. kees

    FCG doet er goed aan druk op de verdediging van Ajax te houden zondag…gezien de wedstrijd van vanavond geef ik Groningen zeker een kans, i.i.g. op een gelijkspel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      ja vooral aan de kant van anita

        /   Beantwoorden  / 
  2. GJ

    ik ben blij dat ajax door is, kunnen we wel allemaal haat doen ofzo maar ik vind het leuker om naar ajax te kijken tijdens de champions league dan naar p.a.o.k en het is goed voor het NL voetbal

    en natuurlijk is het geweldig dat Groningen B van Paok wint.

    vond AJAX weer niet goed maar wel dodelijk effectief dankzij: luis en die is er niet bij zondag dus: 2-1

      /   Beantwoorden  / 
    1. meertn81

      graag voortaan ajax zonder hoofdletters a.u.b.

        /   Beantwoorden  / 
      1. René

        Ajax bedoel je

          /   Beantwoorden  / 
  3. Simon

    Inderdaad goed dat ze door zijn voor Nederland, vond ze overigens in mooie shirts spelen en ze zijn met hakken over de sloot ik geef Fc g een goeie kans zondag

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob!

      Goed voor Nederland dat ze door zijn klinkt net als: Goed voor het gras dat het zo hard regent toch??!!??

        /   Beantwoorden  / 
      1. Caveman

        Ik haat regen, maar als het ergens goed voor is… Zo moet je het met Ajakkes ook zien, als ze Nederlandse plaatsen voor Europees voetbal veilig stellen vindt ik dat prima.

          /   Beantwoorden  / 
    2. Paco

      Als de ex-FCers er voor zorgen dat ajax doorgaat, verdienen ze genoeg geld om weer Groningers van te kopen die er voor zorgen dat ze de Champions League halen. Gevolg: categorie 3.

        /   Beantwoorden  / 
      1. hallo

        met als gevolg dat fc zwakker word en weer nieuwe spelers moet kopen
        cat3 is dan alleen mogelijk als de spelers die ze dan moeten kopen goedkoper zijn dan wat ze voor de spelers die verkocht zijn hebben gekregen

          /   Beantwoorden  / 
        1. hallo

          tenzei ze eigen jeugd gebruiken die sterk genoeg zijn om die verkochte spelers op te vangen

            /   Beantwoorden  / 
        2. Paco

          Volhouden totdat we zelf een keer de Champions League halen. ;)

            /   Beantwoorden  / 
  4. jahoor

    Het is overigens rustig rondom Granqvist… stilte voor de storm? In een interview las ik dat hij zelf nee heeft gezegd tegen een aantal clubs en dat hij wacht op grotere clubs, Celtic is nog steeds in de race, maar voorals nog blijft hij bij Groningen. Weet iemand anders iets meer?

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      van mij mag die hier blijven

        /   Beantwoorden  / 
      1. robfc

        Celtic is ook uitgeschakelt, dus dat zal hem ook wel niet worden, en Granqvist, heeft reeds meegemaakt, door te kiezen voor een “net niet” topclub. Ik denk dat hij blijft, ook omdat hij toch redelijk aan de prijs is. Als ik lees, dat Khedira voor 13 miljoen naar Real gaat, dan hebben wij het met 10 miljoen voor Berg toch goed gedaan, vorig jaar.

          /   Beantwoorden  / 
  5. hallo

    suares was net optijd in barcalona
    om de geboorte van zijn dochter mee te maken
    ik feliciteer hem bij deze

      /   Beantwoorden  / 
  6. Noordeling

    Er liggen aldus kansen tegen Ajax. Vooral verdedigend was het niet best. Probeer vooral te profiteren van dat Ajax een zware week heeft gehad en wellicht vermoeid is. Dus er vol op en voetballen in een hoog tempo. Ajax is dat wel doorgekomen naar de volgende ronde………maar gezien het spel wordt elke volgende tegenstander voor hun in de ch.l. moeilijk.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Goliath

    Vertongen is er toch ook niet vanwege zijn liedjeszingerij na de beker?

      /   Beantwoorden  / 
    1. jahoor

      klopt, alleen maar beter.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.