FC Groningen is helemaal fit

ehbodoosVoor de belangrijke wedstrijd tegen FC Utrecht heeft trainer Pieter Huistra van FC Groningen voor het eerst het ideale scenario: z’n spelersgroep is helemaal fit.

Die conclusie kon getrokken worden na de training van vandaag. Lang geleden moet dat zijn. Een aantekening: Danny Holla moet natuurlijk nog wel wedstrijdfit worden. Hij traint intussen weer gewoon mee met de spelersgroep. Petter Andersson, het andere ‘probleemgeval’, is dat inmiddels. Goed, hij zit nog niet op 100%, maar ook de halve wedstrijd tegen KV Mechelen kwam hij weer goed door. Hij is, met andere woorden, inzetbaar.

Of Huistra dat ook gaat doen is nog maar zeer de vraag. Het is zelfs nog afwachten of Andersson bij de selectie van 18 man zit die we op en naast het veld gaan zien, zondag in Euroborg. Mooi zou het zijn. Twijfelgevalletjes waren overigens nog Dusan Tadic en Tim Sparv. Licht geblesseerd liet Tadic midweeks zelfs een verder onbelangrijke wedstrijd van Jong Servië lopen. Maar hij is er net als Sparv gewoon bij, zondag. De Fin meldde zich met lichte knieklachten terug op de training.

Huistra laat op de site van FC Groningen weten de afgelopen interlandperiode wel heel lang gevonden te hebben. Dat nadeel had als voordeel dat hij een beter beeld kreeg van de ‘thuisblijvers’: “De spelers die tot dusver nog niet veel speelden, hebben in die periode tegen Jong Heracles hun kansen gehad en daarna in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Het niveau binnen de selectie is duidelijk naar elkaar toe gegroeid.”

Morgen, na de laatste training voor FC Utrecht, maakt Huistra de namen van de 18 spelers bekend die een dag later op het wedstrijdformulier zullen staan.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

3 reacties op “FC Groningen is helemaal fit

  1. angela

    eindelijk na 3jaar!
    andersson gewoon nog niet bij de selectie doen, we moeten spelers gebruiken die 100% zijn en niet minder..

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Juist wel mee laten doen. Anderson is 100% fit en nog niet 100% wedstrijdfit. Dus dat moet hij weer opbouwen. Hij kan een helft mee spelen, dus doen. Hetzelfde geldt voor Holla. We kunnen ook te voorzichtig zijn :-) Echt te gek dat hij terug is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. angela

        we hebben op dit moment zo’n brede selectie dat je beter spelers in kan zetten die 100&wedstrijdfit zijn..
        ik hoop toch eigenlijk dat andersson tegen excelsior weer meedoet en kan invallen, zou een mooi moment voor hem zijn.. of evt zondag maar ligt ook aan hoe de wedestrijd loopt.. en of tadic wel de hele wedstrijd kan spelen, laten we het hopen!

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.