FC Groningen treft gehavend FC Utrecht

Waar FC Groningen weer eens een fitte selectie kent, daar heeft tegenstander FC Utrecht de nodige problemen voor zondag.

Drie potentiële basisklanten moet trainer Du Chatinier vanwege blessures missen. Eerder al was duidelijk dat aanvaller Mulenga en verdediger Keller niet inzetbaar zullen zijn. Vandaag werd bekend dat ook middenvelder Asare te veel last heeft van een hamstringblessure. Opvallend is dat ook de twee andere ziekenboeggevallen last hebben van een hamstring.

Dat Dries Mertens vanwege een schorsing niet meedoet was ook al bekend. FC Utrecht mist daarmee haar meest opvallende speler van de start van de competitie. Mertens, die overigens ook vorig seizoen goed begon, om daarna wat weg te vallen.

De club uit de Domstad roerde zich nog aardig op de transfermarkt en kent ondanks de uitvallers een sterke selectie. Duplan kwam, net als de Australiër Oar, de beoogd vervanger voor Mertens. En bij Willem II haalde het Demouge weg. Maar ook de blonde spits, die FC Groningen in het verleden toch regelmatig dwars zat, is er zondag niet bij vanwege een schorsing. Verdediger Dickoh mocht vertrekken. Maar met de blessure van Keller zit FC Utrecht dus allesbehalve ruim in de centrale verdedigers.

Bij FC Utrecht waren deze week overigens drie internationals op pad. Alleen Oar speelde even mee met Australië, Nesu en Silberbauer kwamen niet in actie voor hun land.

22 reacties op “FC Groningen treft gehavend FC Utrecht

  1. Tom

    Laat ik het zo zeggen, ik ga ze niet missen :D

      /   Beantwoorden  / 
  2. bonk

    zal nog moeilijk genoeg worden! 2-1

      /   Beantwoorden  / 
  3. appie happie

    we moeten utrecht ook niet overschatten…zonder hun sterspelers is het net ajax zonder salaris.. en moet te doen zijn…met garcia in de hoofdrol..dat zal wat zijn dat huistra garcia aan het voetballen krijgt..

    dus garcia op 10 en pederssen in de spits dat zou het kunnen worden..ik wacht af en hoop natuurlijk op een overwinnig en de fc heeft nog wat goed te maken ricgting publiek…wat de wedstrijd tegen de graafschap aangaat..

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Dat zou inderdaad wat zijn, volgens mij kan Huistra dan meteen de Nobelprijs ophalen. Je vraagt het onmogelijke aan Huistra. Huistra doet gelukkig wat anderen ook doen, Garcia niet opstellen. Tegen Mechelen kon hij niet anders en ach per abuis prikt hij er 1 in. Gelukkig hebben we genoeg andere, wel echte voetballers die wel willen werken voor het resultaat. Dus gewoon niet doen. Zag Groningen in de 1e helft prima voetbal spelen. Dus geeft vertrouwen richting de wedstrijd tegen Utrecht. Heb er alle vertrouwen in dat ze deze wedstrijd winnen. Of Utrecht compleet is of niet, Groningen heeft kwalitatief een soortgelijke ploeg als Utrecht. En ik denk zelf beter. Tenminste als ze Garcia niet opstellen

        /   Beantwoorden  / 
  4. doornbosch

    Een gehavend utrecht is natuurlijk geen garantie voor winst.
    Maar het zit groningen dit seizoen nog niet tegen met geschorste of geblesseerde tegenstanders. Mag ook wel een keer. Wat geblesseerde spelers betreft hebben we genoeg ervaring gehad.
    Maar dat er nu meer kansen liggen, dan tegen een voltallige selectie lijkt me duidelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  5. theoreticus

    Theoretisch zitten de punten in de knip; Utreg mist Mertens, Demouge, Mulenga, Asare en Keller en wij zijn (Halleluja!) compleet.
    In de praktijk zal het lastig worden. Ik denk dat Utreg komt om niet te verliezen en ons het voetballen onmogelijk te maken en daar hebben ze kwaliteit en mentaliteit genoeg voor.
    Als wij gewoon onze kansen benutten (en die komen er) winnen we.
    In Oberhausen was dat geen enkel probleem maar tegen de Graafschap wel. Scherpte voor de goal ,(heimwee naar Bombarda).
    Goudhaantje Garcia?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Als FC-Utrecht hier komt om niet te verliezen zie ik de bui al hangen. Als ze met z’n allen voor de goal gaan liggen zie ik nog gebeuren dat ze met een counter de wedstrijd kunnen winnen.Ik hoop één ding dat die houthakkers uit de domstad zich een beetje inhouden anders lopen onze jongens zeker een paar blessures op, want schoppen en trappen dat kunnen ze.

        /   Beantwoorden  / 
      1. kees

        @ R-R: precies! Als Groningen snel het balletje rondspeelt, dan is er ook niet zoveel kans op fysieke aanslagen van U. Dan vallen er echt wel achterin gaten bij de gasten. Het zou een droomstart zijn van de competitie als FC Groningen na dit weekend op de 4e plek na Twente staat. Maar ja , dromen in het voetbal, daar win je geen prijzen mee En ik hoop wel dat Huistra flink vat heeft op het verloop van die wedstrijd, goeie wisselspelers inzet, en G,G alleen maakt het verschil niet, maar vertraging voorin, beetje gepiel op het middenveld>, dat heeft geen zin: ik zie met die nieuwe 10 Hiarieeeee en van der Laak er dit keer bij als breekijzer, inderdaad kansen voor een kleine overwinning… en mocht dat zo uitpakken, dan ga ik ook even dromen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          live, 3 minuten voor tijd…na een penal van Granqvist 1-0 !… maar wat een saaien partij zomeravondvoetbal! Pas met Matavz wat meer gevaar, maar toch had Utrecht veel snellere aanvallen, maar ze verprutsten het, wat ik ook niet erg vind. Góh, Groningen op een 4e plek….effe dromen.

            /   Beantwoorden  / 
  6. Noordeling

    Even terugdenken aan de wedstrijd vorig jaar thuis tegen Fc Utrecht verwacht ik dat ze met zijn allen voor het doel gaan liggen en nauwelijks over de middenlijn zullen komen. Van dit Utrecht(gehandicapt) moet je mijn inziens gewoon winnen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. hallo

      ja maar als er 11 man voor het doel staan word het toch moeilijk scoren
      als utrecht wel compleet en zelfvertrouwen heeft gaan ze niet achterin hangen
      waardoor er meer ruimte onstaat
      en dus ook meer kans dat er gescoort word ;)

        /   Beantwoorden  / 
  7. Noordeling

    Een verdiende overwinning en Utrecht deed wat ik had verwacht massaal inzakken en kreeg nog 2 uitstekende kansen. Ik hoop dat Huistra inziet dat er zonder Matavz voorin veel te weinig dreiging. Pedersen is duidelijke geen diepe spits daarvoor ontbeert hem de snelheid. Ik had hem eerlijk gezegd ook gewisseld omdat in de laatste fase van de wedstrijd veel te veel onnodig balverlies had.
    Mijn cijfers± Luciano 7, Kieftebeld 5, Ivens 6, Granqvist 6, Stenman 6, Enevoldsen 7, Sparv 7, Hiariej 7, Tadic 5, Pedersen 6, Bacuna 6

      /   Beantwoorden  / 
    1. René

      Hé een 5 voor Kieftenbelt, ik kan me alleen maar indenken dat hij nu een geweldige pot moet hebben gespeeld. Een 6 zou hij nooit van jou krijgen. Eerder een 1 en dan nu bij jou een 5 scoren, dat is verdorie een 9! Klasse Kieftenbelt.

        /   Beantwoorden  / 
      1. pimhoofd

        kieftenbeld verdiend gewoon een ruime voldoende. 6,5 zoiets ;)
        je zag overigens wel dat hij weer moeite kreeg toen hij een echte buitenspeler tegen zich kreeg, al zat hij er toen ook al helemaal doorheen en was die man ook wel heel snel.

          /   Beantwoorden  / 
        1. GJ

          toch wel grappig dat hij denkt dat wij graag zijn cijfers willen weten

          wat heeft dat voor zin zeg laat dat over aan mensen die objectief zijn en er verstand van hebbe.

          kief was trwns prima en dat intervieuw bij rtv noord was helemaal grappig

            /   Beantwoorden  / 
        2. Noordeling

          Volgens mij Rene heb jij nog nooit op enig niveau in een verdediging gestaan. Iedere verdediger zal erkennen welke fouten hij structureel maakt. Weliswaar is hij nog jong en moet ik zeggen dat hij verbeterd maar een verdediger of een aanvaller ben je van nature. Ze kunnen het wel een beetje bij schaven maar van een Huntelaar of v. Nistelrooy maak jij ook geen verdediger.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Noordeling

            Ik moet eerlijk genoeg toegeven……dat ik twijfelde tussen een 5 en een 6. Maar ja als zo’n cruciale fout maakt……verdien je dan een 6. Ivens maakte ook een grote fout…………maar was hierna foutloos.

              /  
        3. hallo

          ja precies
          dat heeft hij zelf ook aangegeven
          hij zei namelijk dat het wel leek of die invaller op een scooter zat :)

            /   Beantwoorden  / 
      2. Noordeling

        Kieftebeld had geen directe tegenstander en werd direct na de 1-0 qua positie gewisseld met Hiariej. Ik zou hem wel eens op het middenveld willen zien en Hiariej rechtsback. In opbouwend opzicht stond hij beter als in voorgaande wedstrijden maar verdedigend geeft hij nog steeds te veel ruimte en hij heeft gewoon te veel moeite met snelle wendbare spelers. Maakte een grote fout waaruit Fc Utrecht gewoon had moeten scoren. Ik zie in hem een middenvelder die in nood wel eens rechtsback kan staan waarom leg jij nu dat weer uit in het negatieve. Meningsverschillen over voetbal zul je altijd blijven houden. Ik zou bijv. altijd beginnen met Matavz……vind Pedersen beduidend minder doelgericht en meer een aanvallende middenvelder.

          /   Beantwoorden  / 
        1. hallo

          ja maar ja hiariej doet het goed op het midden op dit moment
          en huistra heeft waarschijnlijk meer vertrouwen in kieftenbeld op
          rechtsback dan hiariej
          want kieftenbeld doet het ook redelijk goed op die plek
          mag je ook wel een x toegeven hoor ;)

            /   Beantwoorden  / 
        2. hallo

          en naar mijn weten maakte ivens een fout waar door utrecht gevaarlijk voor luciano kwam en had kunnen scoren
          gelukkig was luciano weer opper best in zijn gebied en gebeurde dat niet

            /   Beantwoorden  / 
  8. jahoor

    Pedersen is een aardige voetballer… maar volgens mij meer op de training. Ik heb het idee dat hij veel te veel nadenkt en niet instinctief voetbalt. Het lijkt net alsof hij niet tegen de druk kan in een thuiswedstrijd. Ik ken de statestieken niet uit mijn hoofd maar volgens mij scoort hij vaker in een uitwedstrijd.
    We hebben wel verdient gewonnen maar de bal moet veel sneller rond gespeeld worden en niet zo over ontzettend veel schijven. De verrassing en de snelheid is dan meteen weg. Onderschatting voor volgende week moet absoluut niet! Exceslior heeft maar 1 punt minder dus dit is gewoon weer een 6 punten wedstrijd. En altijd starten met Matavz!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.