Voorbeschouwing FC Groningen – FC Utrecht

Ik maak me op voor weer een nieuwe voetbalpot. Eentje met iets extra’s, want vanmiddag treft FC Groningen met FC Utrecht een -wat ze in het dierenrijk noemen- natuurlijke concurrent.

Wat er ook gebeurd, FC Utrecht komen we steeds weer tegen. Net zoals in de natuur de leeuw en de hyena elkaar steeds weer voor de poten komen. Of het nou om het linkerrijtje, de play-offs, of het tegen de top aan schuren gaat: de beide kemphanen van vanmiddag zitten elkaar al jarenlang dwars. De vraag is wie er nou weer om kwart over zes met de grootste lap vlees in de bek staat?

Ik stel me FC Groningen natuurlijk voor als de leeuw. Lijkt me duidelijk. Die is krachtiger dan ooit. Alles is fit bij de FC. Luxeprobleempje voor Pieter Huistra en Erwin van de Looi. Mooi! Hoe gaan ze daar mee om?

Schotelen ze ons een verrassing voor? Toch wel: het ziet er naar uit dat Tim Matavz gepasseerd zal worden. Op zich ook weer niet niet heel verrassend: de Sloveense spits heeft nog niet de vorm van vorig seizoen. Een dipje, in combinatie met een door de WK erg lang gemaakt seizoen? Of een dipje zoals vooral jonge spelers die nou eenmaal zo af en toe hebben? Of iets anders? Hoe dan ook, Nicklas Pedersen gaat tegen Utrecht de rol van diepe spits waarschijnlijk krijgen. Leandro Bacuna wordt daarbij z’n partner voorin. Een mooie kans voor Bacuna om te laten zien dat er een eind gekomen is aan zijn persoonlijke dipje.

Ook WK-ganger Thomas Enevoldsen begon aarzelend aan het seizoen. Maar bij de hardwerkende Deen zien we toch een stijgende lijn, die tegen Willem II bekroond werd met een doelpunt. Er was even sprake van dat Koen van de Laak hem zou verdringen uit de basis, maar Enevoldsen lijkt vanmiddag toch gewoon weer het vertrouwen te krijgen.

En verder blijft alles staan zoals het stond. Dat ziet er dan zo uit: Luciano. Kieftenbeld, Ivens, Granqvist, Stenman. Sparv, Hiariej, Enevoldsen, Bacuna, Tadic. Pedersen.

FC Utrecht mist kwaliteit: Mulenga, Asare, Keller, Demouge, en -last but not least- Mertens. Het is daarom een aangeslagen ploeg, maar die kunnen nog altijd gevaarlijk zijn. Ook daar heb ik wel eens voorbeelden van gezien op Animal Planet. Ik bedoel, een lange peer naar voren, een goede bal-aanname, en een Van Wolfswinkel die ‘m er in prikt… Veel goals in het voetbal vallen zonder dat daar heel veel voetbal bij komt kijken.

De ploeg van Du Chatinier zal vanmiddag willen bouwen op de solide verdediging waar veel ploegen zich al op stukgebeten hebben. FC Groningen zal met geduld en slimheid te werk moeten gaan. De tegenstander in het nauw drijven en dan toeslaan. Normaal gesproken is kwart over zes etenstijd…

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.