FC Groningen haalt uit tegen Willem II

In een hectische wedstrijd won FC Groningen vanmiddag van degradatiekandidaat Willem II. Het werd een monsterscore: 7-1!

Er vielen dus acht doelpunten, maar ook drie rode kaarten. Eentje voor Andreas Granqvist, twee voor de onfortuinlijke Tilburgers. Hierdoor kreeg de ploeg van Pieter Huistra alle ruimte om de score hoog te laten oplopen. Het werd met de 7-1 die uiteindelijk op het scorebord stond zelfs de grootste zege ooit in een thuiswedstrijd.

Zo voorkwam de FC dat dit weekend nog meer verrassingen kende dan er al waren. Daarom deed het ook erg goede zaken in de stand. Voor FC Groningen waren Tim Mtavz (3x), Fredrik Stenman, Thomas Enevoldsen, Dusan Tadic en Andreas Granqvist de doelpuntenmakers.

Ondanks de zege staat FC Groningen nog steeds vierde in de stand. Maar de achterstand op FC Twente slonk twee punten, nadat gisteren PSV al drie punten had laten liggen. Ajax won vrijdag al, het verschil met de Amsterdammers is daarom nog steeds een puntje.

Een lang verslag kun je later vanavond verwachten.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

31 reacties op “FC Groningen haalt uit tegen Willem II

  1. rob!

    Dat wordt alvast sparen voor europa.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Nolio

    Sjesis, had Blom niet beter gewoon een kopje thee kunnen drinken in plaats van een paar flinke halen lijm te snuiven?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Milko Djurovski

    Sjesus, zit Studio Voetbal te kijken. Begin van de uitzending de vraag aan de heren of FC Groningen a) een kans maakt om bij de top te eindigen en b) om kampioen te worden (mijn vertaling van de beginfase). Écht hè?? Het weifelende en vol van dedain getuigende antwoord van de heren samengevat: Niks ten nadele van FC Groningen maar ik denk dat dit het hoogst haalbare is….. én (komt ie hoor) dat het wel heel knap is dat ze nu al dit aantal punten hebben gehaald. Alsof FC Groningen potverdomme de laatste twee wedstrijden niet gevaarlijk en ge-olied voetbal laat zien! Hoe kun je nou in de 22ste speelronde blöd blijven volharden in het toeschrijven van het succes van de club aan toeval en geluk? Hoe kun je nou in de 22ste speelronde met de huidige stand blijven tut-tut-tutten over FC Groningen? Even later word er van alles vastgesteld over de top 3: Twente speelt matig maar gelijkmatig, PSV ronduit zwak, en Ajax wordt volges Ton du Chatinier kampioen maar volgens de anderen is ook die club te wisselvallig. Er wordt vertelt dat de top 3 regelmatig puntjes laten liggen.FC Groningen wordt zelfs na een 1-4 en een 7-1 in één week met 43 punten en een waanzinnig doelsaldo (er scoorde maar 1 club meer goals dit seizoen; PSV) afgedaan als ‘zakt wel weer, niet serieus nemen’. Ik snap er ten eerste niets van (dat zelfs Ronald Koeman zo lullig doet over de groen-witten) en ten tweede maak ik me kwaad. In de Talpa tijd werd er aandacht besteed aan FC Groningen. Maar boontje komt welom zijn loontje. Met 43 punten vast 4e staan, de nummer twee van de topscorerslijst in de gelederen (in vorm), een nog komende Anderson, en bijna 50 goals voor, een heerlijke serie voor de boeg.. laat ze maar lullen.. Zélfs als Groningen kampioen wordt is er nog wat op aan te merken. Let maar op, PSV, Twente en Ajax zijn alles behalve veilig. Ik beweer niet dat we kampioen worden maar ik vind de wijze waar op er over FCGroningen wordt gesproken ronduit bespottelijk en neerbuigend.

    Zo!

    Groet, Milko

      /   Beantwoorden  / 
      1. arnelio

        Koren op de molen zou ik zeggen. Put hier kracht uit en bewijs het tegendeel. Come on FC!

          /   Beantwoorden  / 
    1. angela

      ach verschrikkelijk. Iedereen stoort zich eraan..
      Groningen wordt dik onderschat en aan de ene kant moeten we daar misschien wel blij mee zijn.

        /   Beantwoorden  / 
      1. appie happie

        daar moeten we heel blij mee zijn…en sneaky kampioen worden…(niet realistisch,maar leuk om een x te zeggen)

          /   Beantwoorden  / 
        1. rob roy

          Zegt die “lul”van een Tom Egberts in z’n presentatie ook nog dat de FC “sneaky” op de vierde plaats staat. De klootzak!!!!!

            /   Beantwoorden  / 
  4. Milko Djurovski

    FC Utrecht, daar wordt dan lovend over gesproken, en Ado Den Haag. Mijn antwoord: niets ten nadele van deze ploegen maar FC Groningen is toch een klasse beter op dit moment dan alle clubs die onder ze staan momenteel in de competitie. Ik snap het niet.. Groningen speelt wel eens een zwakke pot, dat ontken ik niet. Maar daartegenover staat echt een uniek en totaal ander soort elftal dan Roda JC, AZ, Utrecht , Heerenveen, NEC, NAC, et=n ga zo maar door. En dan wordt er zo lullig gedaan over het succes??? ppfft.. om m’n bloeddruk denken… vind het gewoon ziekelijk. Wat moet je als FC Groningen dán presteren om serieus genomen te worden in den lande? Sjesus.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Doornbosch

      Ik ben het met je eens. Bij studio jack ajax, is nog nooit een positief woord gesproken over groningen. Het was dat jan mulder er over begon, anders waren we weer genegeerd.
      En ze wilden het ook nog bijna zo laten overkomen alsof groningen niet had gewonnen als willem 2 niet 2 rode kaarten had gekregen.
      Wij tellen hier in groningen gewoon niet mee. En ronald koeman wil zich manifesteren als de man uit het westen, die niet zoveel heeft met groningen. Althans in de landelijke media valt me dat vaker op.
      Vorige week hebben ze ook geen woord vuil gemaakt aan de overwinning tegen heerenveen. Het ging alleen maar over de top 3 van nu.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Paco

        We gaan nu echt die gaskraan dichtdraaien!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Doornbosch

          Ja precies, dan weten ze ons wel te vinden.

            /   Beantwoorden  / 
      2. appie happie

        ronald koeman is een volgevreten pad.die altijd maar op eentrein staat te wachten ben blij dat er van zijn huis geen treinen naar groningen rijden..en zelfde geldt voor zijn broer alhoewel die zichzelf wel eens achter zijn oren zal krabben ivm het 2 x afzeggen van de fc…hahaha dikke bult..

        en laten we iedereen maar voor wat ze zijn de fc komt eraan ze praten er niet over omdat ze in hun broek schijten zo is dat…

          /   Beantwoorden  / 
  5. obelix

    dat is altijd al zo geweest
    dat de fc niets is in de landelijke pers
    behalve een paar keer in de jaren 80 dan
    tis net als ze wel van ons willen vreten maar iets positiefs nee hoor
    laten we alles eens terug halen wat ze in het westen van ons hebben “gekregen”
    worden we direct verenigde emiraten van europa

      /   Beantwoorden  / 
  6. Nolio

    In Studio Sport gister: “Groningen staat heel sneaky op de 4e plek, vlak onder de top”, zoiets. Laat ze lekker Groningen negeren. Dan wapenen ze zich ook niet tegen the Green-White Army.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Henkie

      Wat een Calimero gedrag hier. Dat iemand zegt dat ze er sneaky staan, betekent, dat ze er staan zonder dat de rest er acht op slaat. In mijn ogen alleen maar goed, laat ze maar lekker denken dat we geen bedreiging zijn. Ik zeg niet dat we het halen, maar gewoon lekker zo lang als het kan mee doen om de eerste plaats.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Nolio

        Ja dat zeg ik.

          /   Beantwoorden  / 
  7. Sander

    Als de fc 3de gaat staan moeten ze er wel over praten.
    Maar ik snap ze wel, want we gaan dit seizoen wel heeel goed.
    Dan denk je:uitblonkers seizoen.
    Maar als je goed kijkt loopt alles gewoon fantastisch :)
    En ze hadden het ook wel wat meer mogen hebben over de 7_1 op vi.
    Moet je zien hoeveel 10-0 teweeg bracht..

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

      Ja,Feyenoord gaat met 10-0 de pottebak in en er wordt de hele week over gepraat, maar over deze 7-1, geen woord verder aan vuil maken.

        /   Beantwoorden  / 
  8. jw

    in Studio Jack wordt alleen maar geluld over ajax, als je van die club supporter bent en dat kan, dan kijk je naar die uitzending.
    Voor mij de mazzel dat ik dan lekker vroeg de tv uit kan zetten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. rob roy

      En dan zitten er nog een paar “deskundigen” bij zoals die Waterreus en die dikkop Koeman. Smerige verrader die Koeman. Heeft niks met Groningen heeft hij een keer gezegd. vergeet zeker waar hij vandaan komt met z’n pseudo Mokumer dialect.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Nolio

        Waterreus was compleet onverstaanbaar. En die vette blonde baby Koeman is een geboren kaaskop: Zaandam.

          /   Beantwoorden  / 
        1. theoreticus

          Gelukkig is hij onverstaanbaar, vond hem gisteravond ook ‘zuidelijker’ speeksel spuwen dan gewoonlijk. Mijn Nederlands begint na een paar alcoholische versnaperingen altijd naar het Gronings te gaan , had Waterreus iets teveel wijn aan tafel gehad?
          Ach waar maak ik me ook druk over, die gast heb ik nog nooit op een zinnige opmerking over het spel kunnen betrappen, dat is op zich niet vreemd want het was maar een 13 in het dozijn keeper waar ze een philips batterij ingestopt hebben en een kapotte spraakmodule die om de 15 seconden het woord psv genereert.

            /   Beantwoorden  / 
          1. Milko Djurovski

            Dit vinbd ik nou echt een briljante bijdrage Hahahaha.. LOL :D

              /  
  9. theoreticus

    Laat ze ons maar mooi negeren, laat alle aandacht maar naar 020 gaan, wij weten wel beter. Vorig jaar was het ook al zo dat twente genegeerd werd en die werden toch mooi kampioen terwijl VetteJack alleen maar klaagde over de negativiteit naar 020 toe en dat ze zo zielig zijn.
    De jongste Koeman heeft altijd domme praat buitenshuis, zodra Bartina hem niet onder de plak heeft steekt het oude showpikkie in hem weer de kop op. Gisteren zat hij dus op station Arnhem, wedden dat dat geen toeval was, evenals de kritiek op Feyenoord ook een verkapte sollicitatie is en het schamper over de Fc doen een kleinzielig teken van frustratie is.
    Een mooi beeld uit de jaren 80 Eurovoetbal: je zag Erwin dan links en rechts de organisatie helpen en Ronald stoer rondlopen met zijn autosleutels (opel) spelend.
    En dan dat zgn 020-accent van hem, de s-en en de z verwizzelend, brr, neppe gast.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Milko Djurovski

      En mag ik u even complimenteren met het woord showpikkie? zeker al 15 jaar niet meer gehoord :D

        /   Beantwoorden  / 
  10. Milko Djurovski

    Wat een reacties zeg! Ik kan niet op iedere in gaan maar het lijkt er op dat men hier eensgezind is. Ik dacht dat ik gek werd gisteren. Ik ken alle pseudoniemen, studio neus, studio jack, studio ajax.. maar je houdt het niet voor mogelijk werkelijk. Al zou er een UFO landen op de middenstip van de Euroborg waar een groene en getwekte versie van péle uit zou komen rollen dan zou het gesprek daar inderdaad in 3 seconden zo ongeveer verlopen ‘geinige Ufo daar in Groningen hé?’ ‘Ja, en heb je ajax zien spelen? ‘.. de groeten iedereen.

    Milko

      /   Beantwoorden  / 
    1. meertn81

      Doe mij vi.nl maar :) ik citeer: “WHO’S HOT?
      ‘We mogen nooit stoppen met dromen’, liet Fredrik Stenman weten na de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen Willem II. De Zweedse back vormt aan de linkerkant bij FC Groningen een perfect duo met Dusan Tadic en het tweetal heeft dan ook nog de wetenschap dat hun aanvallende probeersels vaak eindigen bij een spits die ze op alle mogelijke manieren maakt dit seizoen: Tim Matavz.

      De ploeg van Pieter Huistra, die dit seizoen debuteert als hoofdcoach, staat op de vierde plaats in de Eredivisie met slechts vier punten achterstand op koploper PSV. De Zweedse linksback heeft 15 mei met koeienletters in zijn agenda staan. Die dag eindigt de competitie en komen de Eindhovenaren naar de onneembare vesting Euroborg. Zou de Trots van het Noorden na AZ en FC Twente de derde provincieclub op rij zijn die aan het einde van de rit plots met de schaal loopt te zwaaien? Inderdaad. Nooit stoppen met dromen.”
      en:
      “WHO’S NOT?
      Het arme Willem II. Het moest natuurlijk nog wel gebeuren dat de Tilburgers kort in de tweede helft de stand hadden teruggebracht tot 3-1. Het was tenslotte pas het negentiende doelpunt in 22 wedstrijden. En dan ook nog in de Euroborg. Waar winnen of gelijkspelen als bezoekende club net zo moeilijk is als Lionel Messi inhalen als hij twintig meter voorsprong heeft.”

      en als afsluitert:
      “DE VIJF MOOISTE GOALS
      De vijf mooiste treffers waren her en der prachtig in de afronding, maar vooral ook in de voorbereiding. Het was even wikken en wegen, maar we zagen dit vijftal toch als de mooiste treffers van het afgelopen speelweekend.

      1. Het toverwerk vooraf was van Dusan Tadic die een vlotte actie liet volgen door een prima voorzet. Zijn spits bij FC Groningen, Tim Matavz (foto), liet zijn Tor-instinct weer gelden door de bal acrobatisch, snel en hoog te nemen in de wedstrijd tegen Willem II.”

      dus zo kan het ook!
      bron: http://www.vi.nl/Achtergronden/Nababbel/194891/Edel-deel-dromende-viking-en-een-geagiteerde-Hongaar.htm

        /   Beantwoorden  / 
  11. Milko Djurovski

    En laat ze maar uitkijken, FCG komt eraan! (pssst..niks zeggen hè? ;-) )

      /   Beantwoorden  / 
  12. Peetje

    Geachte heer M. Rutte,

    Aangezien AT5(Amsterdam) Studio Ajax op ongeveer het zelfde tijdstip uitzendt als Studio Ajax van de NOS met Jack als presentator. Wil ik u bij deze voorstellen, ivm kosten besparing voor de publieke omroep, Studio Ajax van de NOS per direct over te hevelen naar AT5.
    P.s. Hierdoor zal u populariteit onder 90 procent van de bevolking alleen maar stijgen.
    Mvg, Peetje

      /   Beantwoorden  / 
    1. Milko Djurovski

      Yes! Hoe briljant is dat? :D Een flink percentage van de kijkers zal statistisch gezien sowieso uit Amsterdam komen. Treffender had je het niet neer kunnen zetten, Peetje. Optiefen met dat Studio Ajax :)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.