Ook Stenman niet tegen NAC

StenmanIk heb leukere dagen meegemaakt als FC-fan. En ach, als we dan toch bezig zijn: ook Fredrik Stenman doet definitief niet mee, zaterdag tegen NAC. En Matavz is ziek. En Granqvist ook.

“When the shit hits the fan…”, zeggen ze in Engeland.“When it rains, it pours”, ook een aardige. “Als het klote gaat, gaat het ook knap klote”, zou ik in goed Nederlands zeggen. Na het vreselijke bericht van de beenbreuk van Danny Holla kwam daar het nieuws overheen dat Stenman zaterdag nog niet voldoende hersteld is van een liesblessure. Heel ernstig is het niet, maar geen risico is het devies. Die andere twee, Granqvist en Matavz, hebben nog anderhalve dag de tijd om uit te zieken van griepjes. Paracetemolletje?

Nou praat Jans nooit over problemen, maar over uitdagingen. Nou, zaterdag hebben hij en z’n ploeg (of wat daar van over is…) een uitdaging eerste klas! Met zo’n aanloop zou het me niet verbazen als we gewoon met 4-0 winnen daar in Breda.

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

20 reacties op “Ook Stenman niet tegen NAC

  1. Kees

    4-0 , zeg je… ??? gemptiveerd zullen ze aan de bak gaan, die Grunningers, maar het wordt toch een bang voorteken, zo’n onderbezetting van de vaste krachten…Misschien Granqvist en Matavz elk mogelijk een halve wedstrijd… en dan kan Sparv misschien hangend achterin spelen ? Ik kan er eigenlijk niet bij dat FCG zo met lege handen staat…

      /   Beantwoorden  / 
  2. jahoor

    Is Femi al weer fit?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo 80

      Femi zit morgen denk ik op de bank. Van de Laak Misschien ook. Verwachting is dat er met een verzwaard middenveld wordt gespeeld, met Sparv en Blind als defensief ingestelde spelers. Pedersen achter de spits als vijfde middenvelder en Matavz alleen voorop.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert

        VAN DE LAAK OP DE BANK?
        weet jij hoeveel spitsen we nu nog hebben?
        3 om precies te zijn.

        Matavz: Ziek
        Nordstrand: Last van zijn lies
        -
        dan hebben we alleen nog Pedersen v.d. laak en koc!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Tammo 80

          Ik ga er vanuit dat Matavz gewoon fit is morgen.

            /   Beantwoorden  / 
  3. jahoor

    Lees trouwens op de site van Koen van de Laak dat hij hoopt er weer bij te zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Murdock

    Toch wil ik hierbij mijn bewondering voor Jans en z’n mannen uitspreken. Al het gehele seizoen missen we élke! wedstrijd een paar zeer sterke dragers, basisspelers wat mij betreft. En waar staat de FC? Negende!
    Maar een kanttekening mag ook geplaats, alle bewondering ten spijt. Er mag ook wel eens heftig gediscussieerd worden over de wijze van blessures en het weer klaarstomen van de spelers. Hiermee doel ik op zowel het materiaal (veld), de trainingen (technische staf) en de medische bekwaamheid.
    Willen we als een subtopper in de eredivisie blijven, dan zullen dergelijke zaken toch echt proffesioneler moeten.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      @Murdock: ik zoek al veel langer naar logica in de blessuregebeurtenissen bij FC Groningen; het laatste jaar, toen de ploeg geen vuist op het veld kon maken, zag je in het veld de meest vreemde capriolen van spelers om de bal te veroveren, of het fysiek niet willen afleggen bij de tegenstander, met allerlei bots-auto effecten, gele of rode kaarten of kleine of grote blessures ( Denk aan Andersson ). Op de training wordt er vaak op scherpte en fysiek het uiterste gevraagd van de splers. Het is maar een indruk, maar je krijgt spelers die fysiek boven hun kunnen willen en moeten ( om een basisplaats ) presteren !. Straks valt er nog eens een dood neer, is beslist geen onmogelijkheid.
      Ik pleit ervoor dat binnen de TS een speciale vakman wordt aangetrokken die de kwetsbaarheid van spelers gaat betrekken bij het beleid: vanaf de scouting, daarna de jonge basisspelers tot en met de oudere spelers ( van de Laak, Zonneveld ), want zoals het nu gaat, loop het een keer fout: Die idiote wed-race om in een paar jaar van talent op een succesvolle transfer naar een grote club te moeten en willen gokken, dat is bijna onmenselijk.
      Het moet in dit verband ook gezegd, dat blessures als kruisbanden, enkel en beenbreuken, lies klachten en hamstringblessures een speler voor een lange tijd onzeker maken, óf een compleet herstel met dezelfde carrérekansen nog mogelijk is, en dat geeft een geweldige druk op medische staf en begeleiders… Er is altijd spanning voor de volgende tegenstander, altijd maar werken aan een hogere plaats op de ranglijst, kortom TOP sport behoeft toevoeging van een aparte functionaris(met een fysiotherapie achtergrond)met veel inzicht in risico’s, blessures en die realiteitszin heeft over carriëreverloop van spelers die als begeleider en adviseur wat tegenwicht kan geven aan spelersmakelaars en verleidingen van op winst beluste en hijgerige clubs.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert

        Daar zit wel een kern van waarheid in.
        maar de rest die dat niveau wel aan kan doet het ook goed dit seizoen.
        als we de training vanaf nu rustig aan gaan doen heeft dat wel effect op het resultaat.

          /   Beantwoorden  / 
  5. Johan

    Ook NAC stikt van de blessure’s. Leonardo, Lurling, de Graaf, Loran, Scilder, Snoyl. 6 basisspelers!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Henk

    jammer die handel man joh

      /   Beantwoorden  / 
  7. Paco

    Ga later vandaag maar eens de balans opmaken. Iedereen die een bal kan stoppen hier: Mentaal voorbereiden op eventuele inzet.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Rob Roy

    Afgaande op de berichten op de website van FCG Online, heeft Holla géén dubbele been breuk maar een breuk in het kuitbeen. Het blijkt ongeveer dezelfde soort breuk te zijn als die van Lucius. Het is evengoed ernstig te noemen maar niet zo dramatisch als gisteren werd gezegd. Toch jammer, als alles fit was geweest konden we zo die drie punten uit Breda meenenem, nu moet ik het nog zien of dat lukt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kees

      gecompliceerd is genoemd, dwz bij het herstel spelen andere zaken dan alleen die botbreuk mee: hoe is het enkelgewricht er aan toe (bloeding, kneuzingen, spier en of peesbeschadiging, hoe is de breuk te fixeren en hoe gaat de botvorming..Uit de operatieduur van een half uur mag je opmaken dat er voor de orthopaedie geen verrassingen waren; meer weten we nu (publiekelijk) niet. Laten we er het beste van hopen voor Danny Holla in de eerste plaats…en ik prijs je eeuwig vertrouwen in het team: voor Danny zou een overwinning morgenavond in Breda een morele steun betekenen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tammo 80

        De breuk zelf is niet gecompliceerd, maar de enkelbanden zijn beschadigd en daardoor zal het herstel langer duren dan bijvoorbeeld de breuk bij Lucius.

          /   Beantwoorden  / 
  9. jeroen2

    dus gewoon 3 punten halen..zij hebben hier ook gewonnen dus doen wij dat ook maar ff.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rob Roy

      Ik hoop het je hopen!!!!!!

        /   Beantwoorden  / 
  10. Robert

    Nu ben er helemaal klaar mee!
    Elke keer als ik denk dat het weer beter gaat (bijv. 1 week terug toen hadden we ‘maar’7 geblesseerden) raatk er weer iemand geblesseerd.
    we habben nu nog maar 3 ervaren spitsen (Pedersen, Van de Laak en Koc)
    Matavz is ziek net als Granqvist.

    Nu is het gewoon genoeg!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tammo 80

      Rustig aan, drama queen. Granqvist heeft vrijdag gewoon volledig meegetraind en ook Matavz was op het trainingsveld. Granqvist speelt sowieso en Matavz waarschijnlijk ook. Niet erger maken dan het is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Robert

        Ja okee maar ik ben er gewoon klaar mee.
        okee granqvis en matavz zijn er toch nog bij.
        maar we krijgen elke wedstrijd weer een nieuwe blessure,
        en als ik dan doordeweeks op de site vind ik het niet bepaald leuk om te zien dat Holla een been breekt.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.