Lucius en scheenbeschermers

Opmerkelijk citaat in een bericht op de site van FC Groningen. Aan het woord is Theo Lucius, die verteld over het fatale moment dat z’n rechter kuitbeen brak:

“Het was een botsing en we hoorden het kraken. Eerst dachten mensen nog dat het geluid kwam doordat er scheenbeschermers tegen elkaar kwamen, maar die droeg ik niet…”

Het goede nieuws is dat de ongelukkige Lucius vandaag voor het eerst zonder gips door Euroborg liep. Dat is mooi. Maar trainen zonder scheenbeschermers?

Natuurlijk is het achteraf goed lullen. En ik vermoed dat een klap die hard genoeg is om een been te laten breken ook door een scheenbeschermertje niet wordt afgeremd, zeker niet als het een kuit- en geen scheenbeen is dat breekt. Waarschijnlijk zijn spelers vrij in hun keuze, maar zou zo’n plastic ding om je dure benen ook bij trainingen niet gewoon verplicht moeten zijn? Ik zou dus zeggen, allemaal als de donder scheenbeschermers aantrekken daar bij FC Groningen! Geen risico! No more blessuros!

Duidelijk is dat Lucius gewoon domme pech had. Hij maakt verder een nuchtere en berustende indruk in het artikel. Hij neemt het zoals het is en is blij dat het met de ploeg verder goed gaat. De pijn is nog niet helemaal weg, maar binnen twee weken hoopt hij weer op het veld te staan. Theo richt zich op de play-offs. Dat doen wij ook, al is dat natuurlijk nog steeds geen zekerheidje.

Hier is het hele artikel op fcgroningen.nl.

7 reacties op “Lucius en scheenbeschermers

  1. Tammo 80

    Scheenbeschermers zijn ook verplicht bij Jans. Ik heb Sankoh wel eens van de training gestuurd zien worden omdat hij geen scheenbeschermers droeg.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paco

      Dan is het idd opmerkelijk.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jeffrey

    maar hij kreeg die schop toch van achteren op zn kuit ofzo?
    dus dan helpen scheenbeschermers ook niet, maja vind dat ze dat moeten verplichten!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Emiel

    omG geen scheenbeschermers? Ik train zelfs met enkelbeschermers aan de zijkanten! geen wonder van al die blessure’s op trainingen enzo..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Koen

    Deze blessure had zo’n ding niet kunnen voorkomen, maar ik vind wel dat het verplicht moet zijn (blijven) om scheenbeschermers te dragen. Je weet nooit wat er gebeurd. En waarom zou je zonder trainen terwijl je ze in wedstrijd toch sowieso moet dragen..? Na een tijdje heb je niet eens meer door dat je die dingen draagt.

      /   Beantwoorden  / 
  5. r

    Even iets anders!!

    Is die Wiedemeijer terug gezet als scheids?
    Hij heeft sinds Hera- FCG nog geen eredivisie wedstrijd gefloten.
    Dit weekend fluit hij bijv. Veendam

      /   Beantwoorden  / 
  6. hallo

    als dat gebeurd is is dat in ieder geval terecht
    zoveel foute beslissingen in 1 wedstrijd dat hoort niet bij eredivisie niveau

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.