Van de Laak: veel steun van reacties

Mooi dat er oplettende lezers zijn die zo af en toe een linkje delen. El Pendejo was het die een interview met Koen van de Laak tipte. Fijn!

Heel veel nieuws over FC Groningen is er op dit moment niet, en ook over de knie van Van de Laak is inmiddels al weer het nodige gezegd. Maar z’n verhaal voor VI-radio is toch wel interessant. Via de telefoon gaat het over de blessure, maar ook over het succes van de FC.

Pas begin januari wordt hij geopereerd. Laat, zou je zeggen, maar in dit soort gevallen moet de knie eerst tot rust komen en weer normaal worden voordat ze gaan snijden. Daarna duurt het toch wel een maand of 7 voordat het herstel volledig is. Voor Van de Laak zou dat betekenen dat hij vermoedelijk net op tijd fit is om de voorbereiding op het nieuwe seizoen mee te maken.

“Extra balen”, zo noemt hij de blessure. Daarmee doelt Van de Laak vooral op het feit dat het ongeluk toesloeg precies op het moment dat hij weer echt aansluiting had bij de eerste elf. Zo wreed kan het zijn. Maar ik vind hem monter klinken. Het lijkt me een slimme jongen die genoeg relativerend vermogen heeft. Want dat heb je wel een beetje nodig op dit soort momenten in je leven.

Dan gaat het over het huidige succes van FC Groningen. Uitgebalanceerd team, prima sfeer, goede organisatie en duidelijkheid zijn de termen die Van de Laak noemt. Of dat dan onder Jans niet zo was?, vraagt de interviewer. Volgens Van de Laak was het laatste half jaar toch niet helemaal zoals gewenst was. Op zich snap ik dat antwoord niet helemaal, want na de winterstop kende FC Groningen onder Jans toch juist een goed half jaar. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de FC dat nu gewoon doortrekt. Van de Laak noemt ook de factoren ‘pech’ en ‘geluk’. Dat is ook een verschil, en daar heeft hij wat mij betreft helemaal gelijk in.

Ten slotte gaat het interview over de vele reacties en steunbetuigingen die hij gehad heeft. Dat heeft hem goed gedaan. Zo kun je tegenwoordig als fan via de moderne techniek dus ook je steentje bijdragen aan het herstel van pechvogels zoals Koen van de Laak. Ook mooi.

NB – Ik heb een foto van een lachende Koen van de Laak uitgekozen. Zoals we hem graag willen zien. (Hij komt trouwens van de Flickr van Niels Kim, hopelijk vind die het prima dat ik z’n foto hier gebruik.)

Lees ook:Word jij de nieuwe FC Groningenblogger?

30 reacties op “Van de Laak: veel steun van reacties

  1. rob roy

    Koen, veel sterkte bij jouw herstel en revalidatie!!!!
    Hoop dat je er gauw weer bij bent.
    En de club moet slim zijn en het contract van Koen verlengen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roelof Spanjer

    Koentjeeeeeeeeeeeeeeee TOPPER jij komt er wel weer bovenop!
    Het groene legioen staat achter je! Hoop voor je dat je herstel voorspoedig zal gaan! Veel sterkte van een supporter die vanuit arnhem een warm hart toedraagt veur de trots oet et noorden

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels Kim

    Je hebt m’n naam er netjes bij, dus dan vind ik het niet zo’n probleem ;-) (over de foto)

      /   Beantwoorden  / 
  4. kees

    @ Koen,en @ PACO : misschien een idee: als voormalig aanvoerder : zou jij niet geschikt zijn om tijdens de periode van je revalidatie in een aparte rubriek op dit blog- via PACO , of bij RTNoord Sport om Toavel of bij FCG Online, en zo af en toe (bijv. 1 x per twee weken!)een goed commentaar te geven over het team/selectie en de wedstrijden…hoeven we niet zo te gissen en horen we iets meer van het voetbalveld ! Ik weet al een naam van dzo’n rubriek: KOEN VERTELT! overigens: sterkte gewenst met de operatie en herstel, Koen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Forza FCT

    Sterkte met de revalidatie!!!

      /   Beantwoorden  / 
  6. jeff

    even weer over die dailey blind die nu weer hoopt een kans te krijgen onder f de boer bij ajax opzouten man en lekker in 020 blijven tenminste das mijn mening voor jou 10 anderen die het gras willen opvreten in de groene hel!!!come on green white armey!!!

      /   Beantwoorden  / 
    1. kees

      Het is bij Blind en zijn zaakwaarnemer vooral te doen om de transferwaarde nu, en in de nabije toekomst zo hoog mogelijk te laten zijn, daarbij m,oeten we niet teveel waarde hechten aan Blind’s Ajax gevoel. Hij heeft er een vriendin (hockey-international)en wil graag in Amsterdam blijven, OK – maar is wel erg “beschermd” door Ajax: Het kon wel eens heel anders uitpakken als Blind een half jaar hierheen komt: geblesseerd, gezeur, eisen etc.
      En dan moet er inderdaad iemand opstaan die zegt: Dan maar niet op al die condities!

        /   Beantwoorden  / 
      1. useabe

        blind gat naar herrenfean!!!

          /   Beantwoorden  / 
        1. kees

          had ik net die zure koffiemelk met die F vlag erop weggegooid, komt useabe langs de deur… Nou, heb medelijden met die Herrie in de tent bij SC Heerenveen…zal nog flink wat tijd en onparlementaire uitingen vergen voordat die ploeg weer stabiel wordt. Je ziet Jans en Ligbregts per week ouder worden! Pas je op useabe: het schijnt te dooien het weekend, dus niet toch proberen, dat ijs: ut ken net , net als die Blind naar jullie toe, trouwens!

            /   Beantwoorden  / 
          1. useabe

            hearrenfean 4 klasse beter dan greanske en dat wiet jerre

              /  
          2. hallo

            useabe

            wij zijn hier aan het praten over voetbal
            en niet over wiet
            en mijn advies aan jou is
            niet te veel wiet roken
            anders zie je steeds dingen
            die niet waar zijn
            en wanneer je weer nuchter bent komt de klap zo hard aan als je ziet dat de realiteit toch echt anders is

              /  
          3. René

            is useabe weer van stal? pak een wortel of wat bix en geniet daarvan. Verveel ons nou niet met de onzin die je op het scherm zet.

              /  
        2. PeterSelie

          zucht… daar hebben we useabe (use abe? engels?) weer, van het Calimero-front. Maar dat zal daar vast Kaljemerje heten of zo?

            /   Beantwoorden  / 
        3. fcg1

          useabe ga lekker in dat incestdorp van je spelem inplaats hier te komen zieken

            /   Beantwoorden  / 
        4. kees

          je school niet afgemaakt: 4 klassen tekort zal je bedoelen!

            /   Beantwoorden  / 
          1. rob roy

            @Kees,
            Het ergste van alles is nog dat deze zogenaamde Fries, het Fries zoals het geschreven wordt, niet goed beheerst.Het woord ‘greanske’ bestaat niet in het Fries en ‘dat wiet jerre’ net zo min. Ik denk dat deze droplul ergens aan de grens met Drenthe woont want daar hebben ze wel van zulke rare keelgeluiden.

              /  
          2. rob roy

            @Abe,
            Dat Akkrum-zuid vier klassen beter is dan FC Groningen, dat mag maar voorlopig staan wij op drie en die flutclub van jou op de NEGENDE PLAATS……..snap je!!!!!!!!.

              /  
  7. appie happie

    kunnen we die abe niet blocken ofzo

      /   Beantwoorden  / 
    1. FCG fan

      Waarom? Het is toch gewoon lachwekkend om zijn reacties te lezen?

        /   Beantwoorden  / 
      1. appie happie

        dat vind jij..ik vind het inbreuk op onze site…

          /   Beantwoorden  / 
      2. Mark

        Nah, zulke mensen kunnen er niets aan doen dat ze zo geboren worden en dan ga jij ze uitlachen? Wat laag!! :) :)

          /   Beantwoorden  / 
    2. Paco

      Iedereen, vriend en vijand, welkom hier wat mij betreft. Ik haal hier wel minder nette woorden weg. ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. GJ

        jaah da vind ik ook wel maar euh ik vind ABN of Gronings wel een vereiste hoor;) nie te begrijpen die abe jaah

          /   Beantwoorden  / 
        1. rob roy

          Ja, de waarheid als een koe!!!!! In een eerdere post is al geschreven over de herseninhoud van Groningers en friezen. K.ter Laan heeft destijds hier onderzoek naar gedaan. Nu blijkt toch maar weer dat de man gelijk heeft gehad. De Groningers hebben inderdaad meer herseninhoud en ze gebruiken het ook nog veel beter dan die achterlijke moerasbewoners die zich friezen noemen.

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            en morgen nog even van die Hollanders-Kaaskoppen winnen. Moet lukken, als ze de eerste helft maar scoren! Met het vooruitzicht dat bij winst op AZ Groningen nog maar 1 punt achter PSV staat en 1 punt voor op Ajax, dat is nog eens een prettige winterstop: Vanaf hier: heel veel succes Groningen, met strijd en voetballen kunnen jullie ze hebben…2-0 of zo, (2-1 mag ook)

              /  
      2. kees

        @Paco: als je mijn voorspellingen voor de wedstrijd maar wél laat staan… denk erover ook maar eens te gaan wedden!

          /   Beantwoorden  / 
        1. Paco

          Verrek, da’s waar ook, was jij dat niet met die 4-1 laatst?

            /   Beantwoorden  / 
          1. kees

            weekend millionaire…maar die van 12 dec 0:48 was wel raak.

              /  
          2. kees

            :)

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.